Penat deyh,huhu..panas plak tu...Tips & Pesanan Buat Geng2

Tuesday, July 31, 2012 Rahim Aim21 2 Comments

Assalamualaikum...haha...geng2 smua apa khbar..hope korang sihat2 jer di samping pakwe n makwe tercinta..hak3..(saje jer...bc berguraw...)...ewm..arini bc nak cherita tentang kepenatan n kepanasan(haha...cam plik jer cherita bc nie..kan3???)..:-)....sbnrnya..ianya ada kaitan dgn bulan ramadhan....korang mesti pnah tgk iklan nie kat tv9..(tntg hadi,leya n wak ag tu,alar xkn xtaw kot???)....sorry..bc egt..nak share video tntg iklan tu...cari pnya cari pnya cari serata laman sesawang yang ada..satu pun bc xjmpa.....yg bc jmpa iklan ramadhan tahun lpas(xkn nk kna ltak jgk kot??yg tu lama pnya...crita lama...haha)....ok2....pnjg plak bc mrepek....(bc kn memang slalu cmnie..hehe)...


korang mesti pnat kan berpuasa??lagi2 time2 nie la rase panas jer cuaca.....cam nak bukak baju jer..(ups!!!!hehehe....tercakap plak...haha)....bc nak pesan nie(...dgr btol2..law bley amek krtas n pensel untuk menulis...)...:-\


1)  Korang jgn slhkan pose law korang penat(maksud bc....korang jgn bagi alasan korang pnat sbb berpuasa....)..n jgn jadikan alasan yg korang xley wat kerja....(ckp jew r yg korang malas kan sng..haha)...


2)  Panas kat dunia nie..xdew la panas mane...kat neraka agi panas....(law korang panas....bukak r kipas kuat2 ker...bukak la aircond ker....pi lar tpi pantai ker....)

3)  Jgn sesekali korang ada niat nak batalkan pose.n jgn pnah tgglkan pose....(mane r taw kan ada yg mcm tu....)..coz pose nie tramatlah wajib bagi kita umat islam....

4)  Jgn pernah pkir nak mkn curi2.....(memag lar org xnampak..tapi kan ALLAH nampak)

5)  Bila buka..mkn tu biarlah ala kadar....(jgn mkn lbih2...ti ngantuk..susah plak nk trawikh....)....n pling pnting...mkn tu jgn lpew bace bismillah terlebih dahulu....then bacelah doa berbuka pose n doa mkan....hah!!!!jgn trus ngap jer bila org azan..haha


6)jgn bnyk tidur time pose nie(tawla pnat....n taw lar tidur tu ibadah...)tapi..xelok lar..lbh bek kita mgaji...xpn tlg mak kat dapur....n pling xpn berblogging cam bc.....hehehe


P/S:
       raye ti..jmputlah bc dtg rumah k??(haha...jemput2..jgn xjemput..)....then..sdiakan duit raye bnyk2 tok bc....hehe....n..sdiakan untuk bc kuih serunding..cam gambar kat bawah(..bc xtaw nama sbnr kuihnya..hehe):-



(Apelah bc nie..mintak jer taw..buatlah sndri..hahaha...)....hari nie..bc xdew nk wat konklusi sndri cam biasa..hehe.....cuma nak berpesan jer..mana yg baik...jadikan tauladan..yg bruk tu....korang bina lah tembok besar china...jgn bagi yg bruk2 tu masuk ke dalam jiwa2 korang.....jgn biar jiwa korang tu jadi kacau..haha(da nak abes tulis pun masih nak mgarut ek bc nie??hehehe...)

Adios..............MAASSALAMAH..........................








2 comments:

  1. dulu masa bebudak aida selalu ada niat nak buka pose.. haha.. pastu buat kerja sikit dah penat mula la merengek nak air. Tapi sekarang dah tua, dah tak mcm tu lagi :) kuih serunding memang sedap.. kadang2 tak sedar dah habis satu balang :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...normallah tu..smua orang mlalui zaman kanak2...hehe....da tua da ek???ada x stua nenek bc??hehe..guraw jer....kuih tu mang la teramat sedap...bc agi r..bila brye jer..msti cari kuih tu terlebih dahulu..feveret tu..kdg2..rase cam nak bawak balik jer balang kuih ti skali..hehe....

      Delete