Bantahan KERAS terhadap filem "Innocence Of Muslims"

Saturday, September 29, 2012 Rahim Aim21 0 Comments

Assalamualaikum!!!seperti bc pernah janjikan..ini adalah entry berkaitan isu yang agak baru juga timbul iaitu isu berkaitan filem yang mghina tabi kita yang tersayang iaitu NABI MUHAMMAD S.A.W....sbgaimana yang rakan2 bloggers tahu.....pghinaan yang dilakukan scara trg-trgan dalam filem INNOCENCE OF MUSLIMS tlh mmbangkitkan kmrhan smua umat islam di hamparam muka bumi ciptaan Allah nie(termasuklah bc)...mngikut sumber daripada berita tv3 yang bc tgk(ape??egt bc xtgk brita??haha...)..jgn glak bnyk2..nie perkara serius....penerbit dan pengarah filem tersebut iaitu NAKOULA BASSELEY NAKOULA,55 tahun, tlh mnyamar sbagai SAM BACILE swaktu mnrbitkan filen ini......




si NaKOULA nie...ada bnyk rekod jnayah silam....contohnya penjualan DADAH(law x silap lar....)..tapi tahla...mcm maner la ley terlepas filem yg dia buat(agak mencurigakan..)..herm...Presiden U.S iaitu Barrack Obama plak ibarat nak lepas tgn dan jadikan Taliban atau sebagainya sebagai kambing hitam(bc amek mgikut sumber brita kat TV3)...beliau berkata....dgn wujudnya trailer n movie tentang crita nie...puak2 pemberontak sperti taliban akn mggunakan video n movie nie sbgai alat untuk memberontak....(btol ke???)..law btol pon..itu normal coz....sapa yang xmarah ble agama islam yang kita sayang,cinta n suka nie dipermainkan mcm tu???dtambah lagi dgn pghinaan terhadap nabi kita???law bc r...rase cam nak hantar nuklear jer ke amerika(haha.....jgn plak ada yg kata bc nie terrorst xtentu pasal..)....bc cuma rase nak buat je...tapi apakan daya..bc xmampu(bc hnya mampu luahkan kmrahan mlalui pnulisan...)

bc x share video trailer kat blog nie ada sbab yang utama:

1)kalau bc share...mesti ada yang tgk..so akn bertambah viewers video tu
2)penghinaan yang teruk terhadap nabi MUHAMMAD iaitu : 
     i)seorang yang kejam
    ii)seorang yang suka kpd kmaksiatan(zina n sbagainya)
   iii)digelar muhammad anak haram tanpa bapak(lbih kurang la...)
   iv)boleh mgluarkan hukum sndri
   v)dan sbagainya(bc x ingat n x nak ingat..huhu)
3)bc xnk kita buat perkara yang diluar jgkaan after tgk video tu..Cnthnya..pi bakar gereja dan sbagainya




sebelum kita wat ksimpulan tentang ape yang berlaku.....cube kita cermin balik diri kita...(tryla..xrugi papepon)....:-

1)adakah kita ikut perintah Allah dan rasulnya sepenuhnya?
2)adakah hukum Allah seperti Hudud,Takizr dan Qisas kita laksanakan?
3)adakah kita jaga aurat kita?lebih2 lagi bagi seorang perempuan
4)adakah kita boikot produk kluaran yahudi?
5)adakah kita tonjolkan imej islam yang sbnr dalam kehidupan kita??
6)sjauh mana kita sayangkan rasulullah??adkah stakat bila nabi dan islam dihini,baru kita nak marah?sdgkan               kita sndri tidak ikut prntah Allah dan baginda sbaik mungkin....mcam tu??
7)sdgkan ukum agama kita lggar....camne orang nak aggp islam ni agama yang baik?

ckuplah 7 persoalan untuk kita mencermin smula dri kita(bukan suruh duk dpn cermin..tapi terpulanglar..)...


Kita ada Akal....Boleh Berfikir....
      Kita ada Mulut...Boleh Bertutur....
              Allah Memberi Kita Kedua-duanya.....
                       Supaya Kita Berfikir Sebelum Bertutur..............


ADIOS...........MAASSALAMAH.............................

0 orang telah tinggal komen:

Mencarut...satu gaya hidup???

Wednesday, September 26, 2012 Rahim Aim21 4 Comments

Assalamualaikum!!!!!!!da beberapa hari bc xupdate blog bc nie.....hehe...bukan pew..malas nak on9 sejak2 kes filem "INNOCENSE OF MUSLIMS"....(kisah tentang filem tu bc akn tulis dlm entry lain..)..ok..tentang tajuk entry bc kali nie..sbnrnya tajuk yang bc ktghkan untuk entry kali nie berbentuk umum....mksdnya..bc xtujukan gaya idup glongan tertentu coz ianya pd bc mrgkumi gaya idup sbhgian drpd kita....




ok....bc nak tnya..knpe ek..sstgh orang..bile marah je diorang suke mencarut???sbagai contoh...BABI la ko!!!xpun....BODOH r!!!xpun..ada yg kata...SIAL..n sbagainya...(bc xnk kalis dari segi pnulisan coz itu realiti sbhgian msyrakat kita....)..knapew fenomena ini berlaku n siapakah orang pertama yg mggunakan perkataan2 tu sbgai tanda mrah??atawpun mghina??pernah x kita pkir??law kita sbut perkataan2 tu..kita mnambahkan lagi dosa orang2 yang memulakan fenomena ini??n mnmbahkan juga dosa kita??pernah x??(kdg2....kita ckp ikut sdap mlut kita untuk mlpaskan kmrhan tanpa kita sdr...ianya salah..)



a frust face...(agak2 mke kita ble frust mcm mane???hehe)

pernah x kita fkir perasaan orang2 yg kita hina tu....(perkataan hina sesuai sgt2....)..padahal salah diorang sikit jer...xpun..xslh lgsung..skdr gurauan..da x pasal2 kita samakan diorang dgn haiwan yang haram di makan iaitu BABI....pernah x kita fikir smua tu??sepertimana firman Allah...:-

"Dan janganlah sebahagian kalian mengumpat sebahagian yang lain. Suka salah seorang di antara kamu memakan daging saudaranya yang telah mati? Maka tentulah kalian akan merasa jijik kepadanya. Dan bertakwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah Maha Penerima taubat dan Maha Penyayang" ( Al-Hujurat (49):12)

walaupun mengumpat dgn mghina berbeza dari segi nama dan makna..tapi tjuannya tetap sama iaitu mnyakiti orang lain...betul kan???coz...kdg2..(bukan kbiasaannya...)..time2 mngumpat nie...kita akn mghina orang2 yang kita umpat...contohnya..bc bagi 2 orang iaitu A dan B mengupat tentang si C:

C  (berada jauh daripada si A dan si B)

A   :   ko tgk si c....bajet baik!!!sial r....ada ke patut dia ngadu kat cikgu tetang kita
B   :   xpew..balik sekolah ti kita ajar dia!!!baru dia taw langit tinggi ke rendah

nampak dialog di atas..dia gelar si C bajet baik..dtambah lagi dgn mencarut iaitu SIAL....inilah fenomena yang berlaku....lagi2 dklgn remaja kita....mungkin kita tdak sdr...kitalah punce kpada masalah ini....amek contoh...bila ada orang berkempen atawpun mgjak ke arah kebaikan....adkah kita smua akn skong??Adkah kita smua akn bersama2 join mreka???ape yg bc taw..kita lbih ske berdiam dri..dan pabila masalah tu berlaku dklgn kluarga kita..kita la orang perma yang paling marah.....padahal..pd mulenya..kita abaikan kempen2 sperti ini...bila lagi kita nak sdr???




adkah bila NASI DAH JADI BUBUR..ataw bila KERANA NILA SETITIK ROSAK SUSU SEBELANGA???...apew yg kita lakukan pada masa kini adalah cerminan anak2 remaja kita pd masa hadapan....kalw mencarut ibarat gaya hidup masa kini....bagaimana pula remaja akn datang???mungkin jadi makanan seharian diorang...menjadi darah daging diorang...hnya krna sikap kita skrg....




berubahlah sblum terlamabat(pesanan nie bukan hnya tok korang..tapi tok bc juga..)....belajar daripada kehidupan..sebelum kehidupan mengajar kita...

    
    Life isn`t about finding yourself....

                    Life is about creating yourself......


so..adakah kita mahu mengekalkan gaya hidup ini..ataw kita nak tanganinya??terpulang kpd individu.....bc hnya menyampaikan..terpulang pada korang ape yang ptut di lakukan....


Kita ada akal....Boleh berfikir...
          Kita ada mulut...Boleh bertutur...
                       Allah memberi kita Keduanya...
                                     Supaya kita boleh berfikir sebelum bertutur.....



ADIOS..............MAASSALAMAH...............................




4 orang telah tinggal komen:

Luahan rasa....

Friday, September 21, 2012 Rahim Aim21 0 Comments

Assalamualaikum......first of all...entry nie brsgkut paut dgn entry bc sblum nie...ok...bc just nak cakap...tentang sikap perempuan....perempuan nie sgtlah complicated...bagi geng2 bloggers perempuan mahupun wanita..bc mntak maaf law entry nie ley mgguris aty korang smua...ok...kbiasaannya prsoalan yg timbul dlm idup seorang perempuan nie..WUJUD KE LELAKI YANG SETIA???xpun soalan lain..NAPEWLAH LELAKI SMUANYA SAMA???PEMAIN ATY N PRASAAN PEREMPUAN!!!..n mcam2 agi r persoalan yang perempuan akn timbulkan...

so..knapew persoalan nie timbul???apew diorang ingat n fikir??lelaki ni jahat sgt??lelaki ni kjam sgt....???adkah smua lelaki bgitu jahat dpndgn mata diorang bila diorang pernah di lukai oleh seorang lelaki???memang benar mgikut kata2 orang terdahulu drpd kita...KERANA NILA SETITIK,ROSAK SUSU SEBELANGA.....tapi....itu skdr peribahasa....andai seorang lelaki itu jahat...ianya adalah jahat keseluruhan dirinya sahaja...bukan pd orang lain skali...

ok...kdg2 bc fkir..napewla kdg2 prmpuan ske wat permintaan xmasuk akal???n paling penting..knapa perempuan ego sgt2!!!kdg2..diorang sellfish pn ada....ego tu bagus..tapi egolah pada tempatnya....bukan ego pada segalanya.....law ego tu xdew...bc konfirm...ramai prmpuan yang sng2 srahkan maruah pd lelaki....btol kan????bc berbicara bagi pihak lelaki....kdg2..kiteorang rase gram n marah dgn sikap prmpuan yang ego n sellfish....xpun..skap prmpuan yg ske pkir ngatif tntg kiteorang....

amek contoh...law seorang perempuan pernah di sakiti...bc konfirm...die akn susah tok trima lelaki lain dlm idup dia....sbb dia xnk PISANG BERBUAH DUA KALI...tapi..law ada lelaki yang ikhlas nak kat dia..btol2 serius nak kat dia n xdew niat lgsung tok permainkan dia...bc yakin..dia xkn percaya coz dia takut..btol x????tapi bagi orang prmpuan..korang kna ingat.....kami lelaki pn ada perasaan...mcm mane kami nak buktikan kami bnr2 ikhlas sedgkan korang xbagi pn kiteorang pluang tok kita knali aty budi masing2....xbrmksud bila lelaki mndkati korang...korang msti jadi kan pakwe..bc egtkan..JANGAN TERIMA SEWENANG-WENANGNYA....korang knali aty budi dulu...just kawan jer...law korang takut sgt...korang siasat jer latar blkg lelaki tu..nie x..main wat ksmpulan jer yang lelaki smuanya sama jer...

ni pn antara yang pnting jgk....KHAS BUAT LELAKI DAN PEREMPUAN......law korang gaduh...adkh putuz jalan pnyelesaian???law korang gaduh...adakah permintaan xmasuk akal jalan penyelesaian...seperti mntak dlupakan,mintak dtgglkan,mntak cari orang lain,,,,???adkah itu ptut kita buat??ataw..adkah kita ptut redha dgn smua yg terjadi sdgkn kita syg pd hbgn yg kita bina tu???..sbnrnya.....kita spttnya brbncang...(Ada toleransi dalam perhubungan lar)....biar kptusan terbaik dapat kita spakati....

bagi lelaki..LAW CINTA KORANG DI TOLAK...KORANG JANGAN RISAU....INGAT!!!!ALLAH TAW SGALA SESUATU......BUNGA BUKAN SEKUNTUM KAN???...manusia smua sama....ada yang baik ada yg jahat....kita bukan sesapa tok menilai manusia..sama ada baik ataw bruk..termasuklah...kita bukan tuhan untuk menghukum sesama kita....bak kata pepatah inggeris...DON`T JUDGE THE BOOK BY IT`S COVER...right??

papepun....ingat!!!CINTA KERANA NAFSU X KEMANA.....BIARLAH CINTA KERANA ALLAH....baru diredhai weh!!!!

my quote`s:

Kita ada AKAL..boleh BERFIKIR...
        Kita ada MULUT...boleh BERTUTUR...
                    Kita ada KEDUA-DUANYA..supaya kita ley BERFIKIR SEBELUM BERTUTUR...



ADIOS.................MAASSALAMAH............................

0 orang telah tinggal komen:

Matematik Pahala...Andai Pahala Dpat Dilihat....

Saturday, September 15, 2012 Rahim Aim21 2 Comments

Assalamualaikum to all bloggers geng...today,bc want to share something to u guys..(haha....ups!!!speaking plak tetiba..)..hehe..k arini bc nak share satu formula matematik dgn korang smua...sblom tu..bc nak tnya..korang smua msti tau pahala tu apew kan??pahala nie blsn untuk kita umat islam bila kita buat kbaikan...law dose plak..blsn untuk kita pabila kita mlakukan kjhtn n kmaksiatan....(secra generally la mksdnya....)...kalaw pahala tu kita ley nampak..msti kta akn berusha untuk dptkannya kan??bgitu juga dose..law la kita ley nampak..mesti kita takut pnyewla nak wat kjhatan...entry nie nak crita tentang phla jer..haha(yang pasal dose sampingan jer)

k..gambar kat bawah nie formulanya....tapi...formula yang bc nak share adalah pahala yg kita dpt bile kite bersolat....:-



oke..meh bc trgkan mksd no. di atas:-

10 : setiap kebaikan yang kita buat akn di beri 10 x ganda pahal...(xkesah la ape2 kbaikan pun..)
5   : solat 5 waktu sehari semalam
7   : bilangan hari dalam seminggu
30 : bilangan hari dalam sebulan
27 : 27 kali ganda pahala yang di berikan Allah untuk orang yang solat berjemaah

yang B-A & D-C adalah untung ksar pahala yg kita peroleh bagi solat kita...so...bnykkan pahala yang kita boleh peroleh bila kita solat..kan3???nak2 solat berjemaah...bnyk kan??cuberla korang amek untung kasar tahunan.....korang boleh dapat RM 486000...(tu pun law pahala dapat di lihat ibarat duit lar...)..xke kaya korang dibuatnya????n orang paling kaya dgn pahala???(hah!!!baru terbeliak mata korang kan??slama nie kita xpernah pun pkir smua nie..)....

bc nie xdewla sempurna mane pn...bc pn bnyk kelemahan..solat pn jarang berjemaah...kadang2 ada jgk trtggal solat...(scra xsgjer lar..)...tapi..lpas jer bc dpt taw tntg formula nie....serba sedikit bc bersemgat untuk tdk tgglkan solat lagi n paling pentung...solat berjemaah tu di aggp penting skrg...btpa Allah sygkan kita..hggakan ape jua kbaikan kita buat..kita dpt 10 kali ganda pahala..(korang xnk rbut ker pahala tu??)

Formula nie..bc nak kreditkan buat Ustadz Bc iaitu Ustadz fadhilah bin Sarnap.....n sblum bc post entry nie pn bc da gtaw dia yang bc nak post tntg entry nie...dia pn skong n ok jer....so....tertulislah sbuah tazkirah pendek tntg pahala..hahahahahahahahahahahaha(pnjgnya bc glak...)...

so........

Andai Pahala Dapat Dilihat.....Ape Yang Korang Akan Buat???

Farewell:

ADIOS.........MAASSALAMAH..............................



2 orang telah tinggal komen:

So...Do i Care????

Tuesday, September 11, 2012 Rahim Aim21 0 Comments

Assalamualaikum...tajuk entry kali nie...bc nak cherita tentang sikap manusia...sikap yang bc maksudkan ialah..sikap manusia yang ske mghina n mgutuk kita apabila kita buat sesuatu...contohnya..bila kita buat baik,,ada orang akn kata,kita bajet baik.....xpun..bile kita ckp sesuatu..orang akn kata kita bajet..xpun org akn "mengajing" kita semula(itu bahasa standrad lar..xkan korang xtaw plak mganjing tu apew kan??)..bc cakap pun...coz bc adalah post ape yang bc tulis dalam blog bc nie..kat dlm group fb skolah bc..salah seorang member bc comment camni..



nampak x??bc xkesah pun law dia xnk bace ke..xpun law xnk follow....xpyh la ckp cam tu..btol x??xpewla..mulut tempayan kita boley tutup..mlut orang camne kita nak tutup..kan3???mgkin guna gam gajah kot baru boley tutup rapat2..hahaha...mesti..geng2 smua pun ada pglman sndri kan???mgkin lagi truk drpd bc...huhu...

bc buat blog...bukan nak sruh orang ktuk2 bc..(xsgke..ada jgk yang xske bc buat blog..huhu)...biarla diorang....niat bc mnulis pon sbb bc nak share pglaman2 bc,tips2,n paling penting erti sbuah khidupan......bagi yang xske ape bc tulis....xpyhla sakit aty dgn bc xtntu pasal....apew yang bc tulis smuanya realiti khidupan....n jgn rsaulah..bc xske berdendam coz dendam nie xkmane...law kita berdendam..ti orang yg kita dendami tu nak mati susah gara2 kita xmaafkan dia....kan3???

orang lain boley kata apew je yang diorang ske..sbb tu mlut diorang...so..adkh kita nak jadi cam diorang???mestilah xkan??law orang hina kita..adkh kita ptt wat perkara yg sama??pd bc lar...kita xptt wat benda yg sama....law kita nak pahala..kita doalah supaya orang tu brubah jadi baik...bukan ke itu lbh baik???n pling penting..jgn pernah ptuz asa dlm idup..usaha n truskan brusaha untuk jadi hamba Allah yang terbaik kat muka bumi nie....

Sebagai mana rasulullah ada bersabda dalam sebuah hadith yg bermaksud;

"Tidak sempurna iman seseorang itu melainkan dia mengasihi saudaranya seperti mana dia menyayangi dirinya sendiri"

so....persoalannya...adkh kita sepertimana yang di sebutkan di dalam hadith di atas???adkh tlh sempurna iman kita hggakan kita sggup mruntuhkan smgt orang lain bile mreka buat sesuatu yg mreka suke???geng2 smua ada jwpnnya kan??

jawapan yang mudah.......drpd bc buat orang2 yang xske pe bc buat:-

So....Do I Care???

ADIOS.....MAASSALAMAH...................

0 orang telah tinggal komen:

Life is just A dream..So...Wake up!!!!

Monday, September 10, 2012 Rahim Aim21 2 Comments

Assalamualaikum!!!hehe..tajuk entry bc kali nie dlm bahasa inggeris..(pnulisan tetap melayu jgk..haha)...ok2...untuk tdak membuang masa lagi..bc akn mule mgembangkan tajuk entry bc pd kali nie..life is just a dream bermaksud hidup nie hnyalah suatu mimpi..atau erti kata lain..mimpi nie biasanya kita nak yg indah2 jer kan??sama jgk mcm hidup..ada ke orang nak idup dlm keadaan yg susah?smua org nak kbhagiaan dlm hidup kan?so kita akn wat sdya upaya kita agar idup kita nampak indah dimata..walaupn perkara tu ley mmbuatkan dri kita  mlggar hukum islam....kita tetap sggup buat dmi kpntingan dri kita sndri...so...idup nie mimpi jer kan???sbb pd bc..idup nie hnya mimpoi..kita sbagai umat islam perlu bgkit drpd mimpi nie...sbb..Allah idupkan kita kat dunia nie untuk beibadah kpd die..agar kita jadi khalifah n so on...bukan pentingkan dri n sggup mlggar hukum hakan islam agar idup kita nampak indah dari luaran...tapi kosong dari segi dlaman...jom kita rnungkan bersama....

Seorang yang miskin,
            hidup dalam keadaan yang diberkati Allah...

Seorang yang kaya,
            hidup dalam keadaan yang dimurkai Alalh....

seorang yang miskin,
            hidup atas usaha sendiri.....

seorang yang kaya,
            hidup atas kesusahan orang lain.....


ape yang bc cuba sampaikan....xbermakna smua orang miskin cam tu..n x brmakna smua orag kaya cam tu..tapi realiti kehidupan manusia boleh dikatakan mcam tu lar....mungkin kita xsedar...selama nie...kita hidup atas kesusahan orang lain....sbagai contoh....harta yang kita ada..kita tdk gunakan untuk bersedekah...kalaw smua org pragai mcm kita..xbersedekah...so...orang2 yang idup miskin n susah mcm mane nk kecapi ksngn idup??adkh dgn hnya bkrja??so...ini mnunjukkan kita kaya atas kesusahan org lain!!!ya!!!mgkin bgitu caranya..tapi...mgikut islam..kita ada tggjwb untuk mmbantu mreka yang berada dlm kesusahan..sdgn nabi dan para sahabat sggup mgluarkan ksluruhan harta mreka dmi islam...sggup idup miskin dmi islam...knapa kita tidak???skurangnya...walaupun xsmua kita derma untuk islam...ada juga hrta kita kita gunakan untuk islam..agar duit yg kita gunakan menjadi bekalan amalan kita di akhirat kelak...

jom..kita same2 bgkit dari mimpi kita nie..(jgn dok aggp mimpi tu terlalu indah..)....

ibarat bait2 nasyid ini:

Cintakan bunga.....akan layu,
Cintakan manusia.....akan mati,
Cintakan Allah...kekal abadi.....
Itulah cinta....Cinta yang hakiki..............

so....ksimpulannya....iduplah scara berserdehane mgikut cara idup islam..bukan mgikut arus masa....sepak2 sikit mke korang tu.....biar korang sedar!!!kbnykan yg korang lakukan dlm idup nie...adlh cinta kpd dunia...

Akhir kata:


Life Is Just A Dream..So..Wake Up!!!!!   


ADIOS............MAASSALAMAH......................

2 orang telah tinggal komen:

Majlis Hari Raya Maahad Pontian + Hari Anugerah Kecemerlangan 2011

Sunday, September 09, 2012 Rahim Aim21 0 Comments

Assalamualaikum dunia blog!!!!!entry kali nie...bc rase hepi giler2 n brsmgt nak share kat geng2 smua..baru2 nie...iaiitu smlm,bertepatan dgn hari sabtu,8 september 2012 telah berlangsung Majlis Hari Raya Maahad Pontian + Hari Anugerah Kecemerlangan 2011 di sekolah bc(yewlar..xkn anugerah kecemerlangan 2012 plak kan??..)ok2..bc tersgtlah hepi smpai xtrkta..xsgke bc dipilih sbgai salah seorang plajar cemerlang S.P.M. 2011 untuk sekolah bc...padahal kputusan bc xdewlar baik mana..bc dpt 5A2B3C jer..trukkan??haha..alar..kira cemerlang la tu...huhu..yg terbaik kat sekolah bc ada 3 orang,,,diorang dpt 8A...(alar lbih 3A jer drpd bc..hehe)..so..adiah tu cikgu bagi drpd plajar2 dapat 5A hgge la 8A(nasib bek lar bc dpt 5A..haha)....yang paling penting..bc gembira dpt tunaikan hasrat emak bc iaitu nak lihat bc amek hadiah coz spnjang bc masuk sekolah menengah..xpernah bc dpt hadiah kecemerlangan..huhu....bc nie belajar sederhana jer...


tu lar adiah yg bc dpt...hehehe..


ok berbalik pd tajuk....tajuk pun ada kaitan dgn raya...mesti lar meriah...hehe..KITE PUNYE RAYA KAN SEBULAN....haha...nie beberapa gambar yg bc amek time kat sekolah...:-


nie lar gambar bc..haha









belakang kiri Amal,Salleh,Fathi,Kipli(Baju Hitam kot)..n Wali yg berbaju Merun


sblah bc nie kawan baik bc..nama die WAN..(two dgn three xdew..haha)


yang nie plak budak2 darjah khas yg xdpt join majlis yg brlgsung kat sekolah....haha..kesian..muahaha..:-



yang nie plak bc amek time lpas amek hadiah....hehe..bersama dgn member2 bc yang kbnykannya lama xjumpa..:-








gambar nie plak lpas program tamat..:-





huhuhu....best gilerlar..tahun dpn,insyaAllah bc dapat naik podium kcemerlangn lagi utuk hadih MUET cemerlang rasenya..coz bc dpt band 3...doa2lah bc dpt adiah lagi..ley bc share kegembiaran dgn geng2 smua lagi..hahaha...tahun dpn...da xdew da situasi camnie coz nielah tahun terakhir bc bersekolah mngah...so..untuk final exam bc iaitu S.T.A.M. ....bc akn struggle..habis habisan untuk dptkan kptusan yg cmerlang agar dpt nak ke pentas buat kali kdua dgn bggenya coz dpt mraih 2 anugerah serentak taun depan..INSYALLAH..................doa2 kan la bc k???


ADIOS........MAASSALAMAH.................................






0 orang telah tinggal komen:

Marhaban Tingkatan 6A MMAHAD PONTIAN 2012

Sunday, September 09, 2012 Rahim Aim21 2 Comments

Assalamualaikum!!!!!!!!!!!!agak lama bc xupdate blog bc nie..bukan pew...prgai M wujud tetiba dlm dri beberapa ari nie..huhu....xpew..papewpn..arini bc nak share cherita yg menarik iaitu marhaban kelas bc iaitu tgkatan 6A ke rumah cikgu kiteorang iaitu 

1)RUMAH USTADZAH HARYATI









2)RUMAH CIKGU FAUZI













best tu...law xsilap..nilah first time bc join program2 cam niie kat sekolah(mg xsilap..konfirm..haha)..ok2..
time program nie berlgsung..bc pose sunat iaitu pose 6 untuk hari yg terakhir taw...(bukan nak bgge..nak gtaw jew)...sbb tu bc sggup pose drpd xpose...haha..ok2...so...biasalah..lpas bacaan marhaban mesti lar makan2 btol x??haha...(itu la kbiasaan adat kita org melayu..:)...)..time mkn nie...mmber2 bc pnyewlar graw kasar dgn bc...ada yg kata napew ko pose law da taw ada majlis??ada yg kata ko mkn jer la..mkn skit...wat2 trlupa..haha(gile per??...)..kat rumah yg pertama...bc adlh mntak ckgu tapaukan makanan tok berbuka..tapi..bc nak tergelak taw x!!!bc pn xtawlar..sape yg tapaukan..tapi..pe yg bc dpt adlh buah oren yang da dpotong satu plastik dgn roti...(nak mkn camne benda2 nie??xkn oren tu ltak antara 2 roti n mkn plak??haha)...so..bc pn bagi la bnda2 tu kat budak2 asrama..haha..(sdkh kat diorang..)...

time kat rumah cikgu fauzi plak..bc mintak la tapau jgak..Alhamdulillah..bc dpt  mee bandung..haha..sblom bc n geng2 gerak pi rumah cikgu fauzi..kiteorang kol r die dlu...nak taw bley ke x dtg??(yewlar..law dtg tetiba takut die terkejut plak..haha)....nasib beklar die ok jer..die bagi kiteorang dtg...so sampai jer umah die kiteorang pn tggu la dia...actually agak trkjut sbnrnya...xsampai beberapa minit kiteorang dtg...taw2 jer..mknn da tersedia..(plik jgk...laju nah isteri dia masak???mee bandung plak tu...)...haha..sbnrnya...dia kata...mee bandung tu memang da ada da..tggl siapkan je..coz dia kata..biasalah..sabtu n ahad..mstilar orang sentiasa dtg pd hari2 raya cam nie..lagi2..murid sndri..hehe(...egtkan..die wat silap mata ley masak dlm beberapa minit jer..haha)

kiteorang mrarhaban sbnyk 2 kali kat rumah cikgu fauzi..first..sblum dtg..second time nak balik coz nak wat sesi rakaman..haha..nie videonya..:


so..moge aktiviti nie brtrusan untuk tahun2 yg akn dtg....hope korang ske lar entry bc nie especially geng2 bc from MAAHAAD PONTIAN..hehe..

ADIOS.............MAASSALAMAH.............................

2 orang telah tinggal komen:

Geng2 Haluan Siswa Johor Datang Be-Raya Ke Rumah BC...2012....

Sunday, September 02, 2012 Rahim Aim21 2 Comments



Assalamualaikum...baru2 nie..actually....beberapa ahli haluan siswa tlh dtg ke rumah bc sempena hari raya....ada lar dlm 3 buah kereta dirang dtg...hehe...bc hepu giler!!!bukan pew..da lama xjumpa diorang...(bc nie kira ahli haluan siswa jgk lar..walaupun xrasmi...)..bagi sesiapa yg xtaw haluan siswa tu apew...haluan siswa adlh sebuah organisasi ngo bukan kerajaan dbwah organisasi utama iaitu HALUAN MALAYSIA....nak taw lebih lanjut...korang ley la klik link nie:-

LAMAN WEB RASMI:
http://www.haluan.org.my/v5/

FACEBOOK:



atau


atau


Ok...(panjang plak promosi drpd bc nc..haha..)...ok..berbalik pada tajuk entry bc arini.....geng2 bc drpd prsatuan ni sggup dtg smata2 nak jmpa bc..hehe...(adalar bgge skit..xley bgge lbih2..haha).....spttnya bc join skali diorang konvoi pi brya rumah sahabat2 lain...tapi...masa xmgizinkan coz kbtulan..dlm pkul 6 aritu..bc kna grak pegi umah pok cik bc kat jb..hehe..xpewlar...da takdir Allah..haha...btwy...xdpt ikut xpew..asalkan dpt jumpa..hehe..dpt jgk lpaskan krinduan kat diorang smua..haha...

nie antara gambar2 yg bc dpt kongsi dgn korang sepanjang diorang beraya kat rumah bc:-






Gambar di bawah plak di ambil time da nak balik...sdih la jgk..bukan pew....da nak berpisah..huhu..











Raya tahun nie....best lar..kawan2 haluan bc sudi dtg rumah bc..hehehe.....hope..taun dpn diorang dtg lagi r..n harap2 bc dpt join diorang konvoi skali taun dpn...hehe....biar jauh mana pun rumah kiteorang..biar xjumpa skalipun..ukhuwah yg trbina antara kiteorang smua akn tetap kekal slamanya...INSYAALLAH.....that`s all from me......

like usual.......

ADIOS..................MAASSALAMAH.................................



2 orang telah tinggal komen: