Fenomena : Setia Hujung Nyawa Di TV3

Thursday, January 03, 2013 Rahim Aim21 4 Comments


Assalamualaikum!!!masih segar lagi dalam ingatan..tentang cerita Vanila Coklat yang pernah di tayangkan di tv3.....sekarang telah ada cerita terbaru iaitu SETIA HUJUNG NYAWA di slot AKASIA di TV3...menarik sebenarnya cerita ni....ada la..macam cerita vanila coklat tu...(lebih kurang la...hehe)...bagi yang nak mengingati peristiwa yang agak sweet dalam cerita vanila coklat..boley klik kat sini-vanila coklat...

ok...sebagaimana yang kita tau...cerita setia hujung nyawa ni..di adaptasi daripada sebuah novel hasil tulisan Fatin Nabila....


haha(memang nak gelak pun)...bc taw penulisnya pun sebab bc bace kat kulit novel kat atas ni..hehehe(tak kelakar pun..huhu)....kalau geng2 nak tahu sinopsis drama ni..kat sini..bc nak cerita serba sdikit la.... :

"Sinopsis Drama SETIA HUJUNG NYAWA: Mengisahkan kehidupan Zain yang berubah sekelip mata setelah ditinggalkan kekasihnya, Sofea, seminggu sebelum berlangsungnya majlis perkahwinan mereka. Demi menjaga maruah keluarga dari dicaci orang, ibu Zain iaitu Datin Adibah mengambil keputusan untuk menyatukan Zain dengan Ersalina yang merupakan anak gadis kepada rakannya, Puan Haliza. di pandangan mata kasar Datin Adibah pertolongan yang dihulurkan oleh Puan Haliza nampak mulia, namun hakikatnya Puan Haliza mempunyai agenda tersendiri apabila dia ingin menggunakan Zain sebagai pak sanggup untuk menutup dosa Ersalina yang kini sedang hamil anak luar nikah bekas kekasihnya.
Pada awal perkahwinan, amat sukar buat Zain dan Ersalina menyesuaikan diri. Tambahan pula Ersalina masih bersikap keanak-anakan manakala Zain pula seorang yang tidak penyabar. Meskipun mereka tidak tidur sekatil dan sering berselisihan faham, namun mereka akan berlagak seperti pasangan romantis di hadapan keluarga masing-masing.
Setelah dua bulan berkahwin barulah Zain dan Ersalina mencapai persefahaman dan cinta mula berputik di antara mereka berdua. Tetapi belum sempat menikmati kebahagian rumahtangga, rahsia kehamilan Ersalina terbongkar apabila dia mengalami keguguran. Zain amat kecewa dan mula melayan Ersalina seperti sampah. Maka bermulalah babak baru kesengsaraan hidup Ersalina.
Sementara itu, Datin Adibah yang tidak menyangka Ersalina tergamak menjadikan Zain sebagai pak sanggup telah menghalau Ersalina dan menghasut Zain untuk menceraikan isterinya. Malah Datin Adibah juga telah memperkenalkan Eriza kepada Zain. Adakah Zain akan terus setia pada Ersalina atau cintanya akan beralih arah pada orang baru iaitu Eriza? Apakah kesudahan bagi cinta Zain dan Ersalina?"
actually sinopsis ni..bc copy jer..dari blog kawan kita yang sorang ni...ni link blog dia :
bukan pe..pnat la tangan nak menulis(alah!!!alasan je tu..cakap malaz kan senang..hahaha)....hah!!!(jangan terkejut...)..bc nak geng2 semua join bc tengok cerita ni ok??(tengok kat rumah sendiri la..haha)....sebab best giler cerita ni!!!(kalau tak bez jangan salahkan bc taw)..hehehehe...
ni hah!!artis2 yang berlakon dalam drama ni :
Drama bersiri 24 episod ini diterbitkan oleh Suhan Movies & Trading Sdn Bhd dan membariskan pelakon-pelakon popular tanahair seperti Amar Ashraf (Zain Hakimi), Nelydia Senrose (Ersalina), Zila Bakarin (Datin Adibah), Raja Ema (Puan Haliza), Talha Harith (Hadi), Sura Sojangi (Sofea) dan Hairul Azreen (Iqram).
nak tahu lebey lanjut...bukak link kat bawah ni :
sorry ok??malam ni punya entry..gambar tak banyak....bc pulak..banyak REMBAT hasil tulisan orang n banyak pulak linknya..hahahaha...alar....ok la tu..promote blog orang lain...tlong member2(tak kenal pun padahal....haha)....
As the conclusion(ada conclusion jugak ker??haha)....Jangan lupa ok!!!!tengok cerita tu..kalau nak senyum sengsorang pun tak pew..lantak orang la nak pkir ape!!!(emo terlebih pulak..)...hehe

Quotes : 
Sayangilah Pasangan Kita Apa Adanya...Kerana Dia Di cipta Oleh Sang Pencipta Untuk Kita....Jangan Pernah Kita Lukainya...Kerana Kelak.....Kita Akan Kehilangannya..Selamanya......

ADIOS.................MAASSALAMAH..................................

4 comments:

  1. tu la.. benda ni tengah feymes, tapi ena tak tengok pun.. ahakx... jujur, x layan sgt cerita melayu dan x layan sgt cerita korea... yg layan anime ngn cerita omputeh je...

    ReplyDelete
  2. haha...lar..xlayan??ena ni mesti layan kartun je kan??hahahaha..apewlar...mesti xske feeling2 ni kan??haha

    ReplyDelete
  3. best r layan cter setia hjung nyawa...adaptasi dri novel...

    ReplyDelete
  4. mestilar best....law bace novel pun da best....mesti ble dlakonkan bertambah-tambah best lagi...hehe

    ReplyDelete