Rehlah : Unit Amal Di Tasek Mardi Kluang

Sunday, January 20, 2013 Rahim Aim21 0 Comments

Assalamualaikum!!!!geng2 semua dah solat ke belum??da makan??da tengok tv???da tengok youtube???da dengar lagu??da buat smua perkara2 noramal yang biasanya manusia buat??hehe....harini bc nak berceloteh..nak habaq kat geng2 semua..bc baru balik dari satu progran rehlah anjuran unit amal...bagi yang tak taw unit amal tu ape..search je la kat google....law tak nak....alamatnya takkan tahu la sampai bile2..hehehe

kat sini bc nak gitaw...for the first time inn my life...bc berkayak..yes..pertama kali..yang syoknya...shari lpas Birthday bc plak tu bc dapat berkayak(mcam hadiah ari jadi jer..hehehe)...yang tak tau bday bc bile..ni bc tulis besar2..

18 JANUARI 1994

sorryla..tulisannya tak boleh dibesarkan lagi..hahaha.....best memang best..mcam2 aktiviti ada...kat bawah ni bc senaraikan aktiviti kiteorang..:

1)lumba berkayak
2)acara jalan KING KONG.....(kepit buah kelapa kat kelengkang n dekat bawak ketiak..haha)
3)bowling buah kelapa jatuhkan satu batu bata....
4)bola keranjang buah kelapa....
5)tarik tali
6)bola tampar

mcam2 ada kan???bc hanya masuk berkayak....jalan KING KONG(tak sempat jalam pihak lawan da menang...)...bola tampar dgn bowling buah kelapa jewr.....satu ape bc tak menang...haha....tapi papepun..hepilah....hehehe...

kat bawah ni..bc sediakan gambar2 untuk tatapan mata semua....:

















see....best owr rehlah yang bc pergi ni..hehe....sampai sandle bc yang oren tu terputus dibuatnya...huhu..sedih sangat2 (Y_Y)..ni gambar sandle bc..


gambar kat bawah ni pulak..cube geng2 perhatikan kotak awrna kuning kat kereta ni..


hah!!macam kotak pancing kan..tapi perasan tak ada aerial???hehe...ni gambar dekat...


nampak tak???sebenanya ianya adalah RADIO....(terkejut tak??law tak xpew...)....bc terkejut pada mualanya...hehehe..then tengok betol2..memang radio..hahaha...

papepun..ni la program pertama bagi sesi 2013 yang bc join.....after this....maybe banyak lagi program2 bermanfaat untuk bc join lagi....insyaAllah..bc akan kongsikan untuk geng2 semua untuk JELEZKAN geng2 semua..hahaha...jagan marah..hehehe...bc kan memang mcam ni....perangai gile2...tapi bc ni baik..(baik la sangat...)..hehe....

Quotes Untuk Semua :

Rasulullah Pernah Bersabda :

"Ajarilah anak-anak kalian berkuda,berenang dan memanah"

Hadis Riwayat : Sahih Bukhari/Muslim

so.....bersame2 lah kita kekal sihat.....coz ianya anjuran daripada nabi kita sendiri...maksudnya..bukan setakat berkuda..berenang n memanah jewr....mcam2 benda lain lagi kita boleh buat..kan3??hehe....

Akhir Kalam.

ADIOS...........REMEMBER ALLAH ALWAYS..................MAASSALAMAH...........................

0 orang telah tinggal komen: