Software Review #4 : Tweaks Logon

Monday, January 07, 2013 Rahim Aim21 0 Comments

#4 > TWEAKS LOG ON

Assalamualaikum....da lama da bc tak update software review bc untuk geng2 semua......hari ni bc nak share satu software buat geng2 semua....khas buat korang la...hehehehe....software ni simple jer...but nice giler....


ok..kebiasaanya..ble geng2 on je laptop geng2 semua....(untuk windows 7)..akan keluar gambar biru mcam kat atas ni kan???percaya atau tidak..geng2 semua boleh tukar gambar log on screen korang tu...sbgai contoh..mcam gambar di bawah :


nampak tak???backgroundnya sama dengan backgroud blog bc..hehe....hehe...ok..meh bc ajar..step by step  cara nak tukar background log on screen korang tu :

1)extract dulu software ni sebab korang akan download file nya dalam bentuk .rar
2)open TweaksLogon.exe
3)klik change logon screen
4)then korang pilihla pape je gamabr yang korang rase sesuai..
***Peringatan***
lpas da tukar gambar....klik butang test tu..mane la taukan..gambar yang korang plih tu tak berapa sesuai....

hah!!!kalau korang da bosan n merindui gambar biru tu...klik je dekat Revert to Default Logon Screen tu....


ok..dah pun siap satu lagi software review daripada bc buat geng2 semua.....harap ianya beri manfaatla kat geng2 semua....kat bawah ni..link untuk geng2 smua download software ni :


p/s :
bc tak try lagi sama ada windows xp atau vista support tak program ni.....korang try jew lar sendri ok???jangan risau..takkan rosak nye lappy korang tu..yang penting..sebelum buat..bacelah doa ok???hehhe


ADIOS..............CHEER ALWAYS......................MAASSALAMAH............................

0 orang telah tinggal komen: