Surat : MAAF DARI HATI~

Monday, February 25, 2013 Rahim Aim21 0 Comments

Assalamualaikum!!!!wassap2!!!hello3!!!!(saje jadi gile sekejap)..rindu bc tak???(mesti dalam hati jawab.. TAK!!!!)..hahaha....da lama kan bc menghilang??kan3???bc bukannya ketandusan idea nak menulis..cuma...bc bz la dengan kerja......siang da kerja jadi cikgu..malam part time burger plak...(jual burger??sedap ke bc masak???)..haha..bc assistant je...tukang bungkus burger je..hahahaha...(owh..baru taw)....ok...arini bc nak citer tentang satu surat....surat ape plak ni??mesti surat cinta kan???haha...eh..xdewla..surat kemaafan je....nak tahu lebih lanjut..bacelah surat kat bawah ni...


ups!!!salah gambar plak!!(saje je tu..nak tayang jam baru)..muahaha...twin G-SHOCK...ape mcam....sweet x??bc beli khas buat si die..(satu lagi sape punye??)..bc punya la...ekekeke....hehehe...sorry2....kat bawah ni hah suratnye..ekeke....


hah!!!apemcam???terbaikkan suratnya??muahaha......akhirnya.....dia sedar pun..muahaha...(jahat kan bc ni??))..hehehe....nampak x ada bahagian yang di blurrkan??haha..tu atas permintaan dia....takkan la geng2 xtaw....law surat kiriman rasmi bahagian tu ada ape kan?ekekeke.....so.....bc hepi sebenarnya....(hati berbunga-bunga..)..ekekeke....dia ada mintak surat balaz..tapi...bc tak tau la nak balas ape....so bc balaz la melalui blog bc ni...hehe..


hah....i forgive u....itu yang mampu bc katekan buat si die....hehehe...hah!!papepun..tq tuk semua yang doakan kami..mungkin inilah hikmah Allah....kan3???putus...tak bererti pergi selamanya..tapi mengajar erti cinta..betul tak???mengajar erti memahami..betul tak??membuatkan kita kita sedar.....betapa pentingnya dia dalam hidup kita..kan3??.....ekekeke.....insyaAllah...bc akan berjumpa dengan dia xlama lagi..buat pertama kalinya...bc akan berdepan dgn dia....bc nak serahkan jam tu sendri kat dia n hope..die sukela jam tu...:)....bile bc nak jumpe dia??wat pe bc gtaw geng2 semua..ti ada plak yang jadi spy..hahaha...xpasal-pasal paparazi datang(da macam artis plak..) :)....ekekeke....


untuk pengetahuan geng2 semua....si dia sangat meminati teddy bear.....so...bc plan..suatu hari nanti(bukan sekarangla..bc masih blom mmpu lagi..huhu)...bc nak belikan dia sekumpulan teddy bear lebih kurang mcam gambar di atas........haha...cuma..bc takut ti....dia da x nampak bc da after dapat teddy bear2 tu...yewla...mata tgk teddy bear je kan.huhu......ekekekekeke(berangan je ni..tak tawla bile bc mampu belinya..huhu)....


papepun..bc syukur pada Allah......tq Allah.....n terima kasih juga buat si die.....betul kata orang:

"TIADA ORANG MAMPU LARI DARI KESALAHAN"
"BELAJARKAN UNTUK MELUPAKAN DAN MEMAAFKAN"

as the conclusion.......bc berharap..pas ni kiteorang da xdew masalah lagi da...tq untuk semua yang sentiasa mendoakan kami....korang nak Quotes.???tu yang kat atas tu...tulisan merah..Quotes dari bc la tu.hahaha...

ADIOS.............SMILE ALWAYS................MAASSALAMAH.....................


0 orang telah tinggal komen:

Tanya Sama Hati...

Thursday, February 07, 2013 Rahim Aim21 0 Comments



Assalamualaikum..salam ukhuwah..salam perkenalan (bagi yang baru first time bace blog bc...)...salam ilmu..salam sejahtera..dan salam bersalaman sesama kita...hehehe...ok...actually entry ni..bc pending da agak lama..untuk bacaan korang semua....bukan pew..bc bz la...penat tau mengajar budak2....huhu....tiap2 hari menjerit sampai HILANG SUARA...kesian bc..huhu...

ok..back to our entry title : TANYA SAMA HATI....apa yang di maksudkan dengan perkataan tu??macam2 maksud sebenarnya...ada yang berkaitan cinta..berkaitan kawan..berkaitan akhlak..berkaitan agama..berkaitan dengan suka duka kehidupan dan sebagainya...kan3??tapi....sejauh mana kita faham maksud perkataan ni??kat bawah ni...bc senaraikan....kaitan2 yg bc sebutkan tadi...

1)berkaitan CINTA




tanya sama hati...apakah cinta itu suci??berlandaskan islam yang di redhai??adakah cinta itu kerana Allah atau kerana nafsu semata??tanya sama hati...apa yang kita inginkan dalam bercinta???keseronokan dunia atau keseronokan akhirat yang ingin digapai oleh manusia??adakah kita bersedia..pikul tanggungjawab sebagai pelengkap pasangan kita??menjadi muslim dan muslimah sejati di atas hamparan bumi yang terbentang luas ini...

2)berkaitan KAWAN




tanya sama hati....apakah kita jujur dan tulus ikhlas dalam berkawan??apakah kawan yang kita pilih itu...memberi pengaruh yang baik atau sebaliknya??adakah kawan kita itu bawa kita kepada kebaikan atau dosa yang semakin berleluasa??tanya sama hati...adakah kawan kita itu boleh di percayai??adakah mereka akan ada di waktu susah atau sekadar ada diwaktu senang kita?adakah kawan sebegitu yang kita cari??

3)berkaitan AKHLAK





tanya sama hati....akhlak apekah yang bakal kita wariskan kepada deligasi muda mudi pada masa akan datang???adakah pergaulan bebas??merokok??menagih dadah??selalu menggunakan perkataan2 yang mencarut...???menzalimi antara satu sama lain??gangsterism??dan sebagainya..akhlak sebegitukah yang kita ingin wariskan kepada mereka??atau...belia yang mempunyai WAWASAN...BERDAYA SAING...PUNYAI SIFAT KEPIMPINAN...ADIL...MENJALANKAN HUKUM HAKAM ISLAM DENGAN SEMPURNA....(serta segala seifat dan akhlak mulia yang di tunjukkan oleh RASULULLAH kepada kita)...

4)berkaitan AGAMA



tanya sama hati....adakah kita ikut segala perintah dan tinggalkan larangannya??apakah kita sudah bersedia hadapi kematian yang akan menjelma bila-bila masa??cukupkah ilmu agama di dada untuk mengharungi kehidupan dunia yang di penuhi pancaroba??tanya sama hati....adakah hidup kita ini berlandaskan islam yang kita cintai??tatkala orang bukan islam menghina islam..kita MARAH!!!semangat BERKOBAR-KOBAR untuk pertahankannya...tapi bila soal hukum hakam islam..kita tidak ikut..kita langgar..kita abaikan..adakah itu tanda kita cintakan islam??sedangkan kita sendiri sedikit demi sedikit membinasakan islam pada pandangan masyarakat bukan islam??apakah yang patut kita lakukan sebgai penyelesaian masalah yang kian menguasai masyarakat islam pada zaman ini??

actually..mcam2 lagi kaitan persoalan TANYA SAMA HATI yang boleh kita tanya dri dan hati kita sendiri...(cuma..takkanlah bc kena senaraikan semuanya..huhu)...tak kesian ke kat bc??huahuahua...so..ada tak terkesan sedikit di hati geng2 semua...mesti adakan walaupun sedikit??(alar...sikit pu8n jadi lar...huhu)....

As The Conclusion.....TANYA SAMA HATI...siapakah kita ketika ini??apakah kita bersedia untuk hadapi cabaran dunia masa hadapan???apakah iman di dada sudah kukuh??ilmu agama sudah cukup??

Quotes Untuk Semua..Di petik daripada nasyid JAGALAH HATI oleh SNADA :

JAGALAH HATI...JANGAN KAU KOTORI...
JAGALAH HATI...LENTERA HIDUP INI.....
JAGALAH HATI...JANGAN KAU NODAI...
JAGALAH HATI...CAHAYA ILLAHI.....

ADIOS..........TANYA SAMA HATI............MAASSALAMAH..........

0 orang telah tinggal komen: