Cerita di sebalik lagu KOTAK HATI

Tuesday, April 02, 2013 Rahim Aim21 0 Comments



Assalamualaikum..pembuka madah bicara,bait2 kata yang terukir,menggamit jiwa2 yang membacanya (wah!!jiwangnya bc!!!)..bc tau bc mang jiwang(menyampah la pulak)..hahaha...takpe2..ngee~

Setiap orang(ye ke?rasenye sebahagian je.hehe)...ada lagu yang korang patrikan untuk hubungan cinta korang..(kan?x3)....bc pun nak jugak share satu lagu cinta yang sangat menarik yang membuatkan hubungan cinta yang terpatri antara bc dan si dia....pernah dengar lagu KOTAK HATI by HUJAN...pernah tak??(mesti r geng2 pernah.....popular owr)....hehe....meh kita selami kisah cinta bc melalui lagu yang bc maksudkan ni.... :)


Tak usah kau terangkan ku tahu,
potret wajahmu di setiap penjuru,
curahkan deritamu padaku,
biarku rasa apa yang kau lalu,

Time ni,bc n dia masih tak de pape lagi,kiteorang ibarat bestfriends..walaupun baru jugak kenal time tu..rase cam da lama GILER kenal..hehe....kbetulan....time kteorang knal..die lalui konflik percintaan dalan hubungannya yang lalu....so..bc sebagai lelaki yang SANGAT CARING..hehe...bc pun jadilah pendenganr setia dia....n bc la tempat dia berkongsi cerita suka dukanya...

Terang-terang,
bersama rasa sayang,
ku biarkan kau terbang,
terang-terang,
sudut kecil ku isi,
untuk senyuman mu lagi,

So..as time by pass...bc pun jatuh hati kat dia,dia pun cam tu jugak..n bc rase dia la yang jatuh hati kat bc dulu..hahaha......(BC yakin!!dia jatuh hati kat bc dulu!!hehe)...and bc telah kembalikan keceriaan di wajah nya...(snyuman plus tawe riangnya...:-) )......walaupun tak semua perkara itu indah dengan snyuman...bc tetap jadi pendenganr setia kedukaannya....n bc akan sdaya upaya buat dia tertawe semula... :)

Berbaring renung kita ke bulan,
lagu yang ku tulis ku nyanyikan,
lagu cinta tentang kita berdua,
yang kan kita kenangi hingga tiba masa,

oits!!!jangan duk pikir kami berdua-duaan di bawah sinaran bulan ok?hehe...baringla kat tempat masing2.... haha...kan JAUH DI MATA,DEKAT DI HATI...hehe....memori yang tercipta antara kami takkan dengan mudah kami melupakannya kot???macam2 da bc n dia lalui...suka duka,PEPERANGAN serta perpisahan...
HOPE lepas ni,,hubngan yang terpatri,akan di potretkan dalam sebuah PERNIKAHAN yang kekal hingga ke syurga....

Mmpi-mimpi,
yang tak kembali,
aku janji,
janji takkan pergi.

MIMPI???yup,itulah yang bc rasekan....bak kata BUNFACE : BAGAIKAN MIMPI JADI REALITI.......
mimpi ape yang bc maksudkan ni?ingat tak yang bc ada katakan bc nak berjumpa dengan dia?(hah!!!!tak ingat ke tak bace entry bc tu?huhuhu)...yerp...bc da jumpa dia!!!YES!!!!dia lagi pendek dari bc!!!haha...(bangge weyh)....setelah beberapa tahun kami knali tulah first time bc jumpa dia!!!betul kata orang..SABAR ITU INDAH....tentang janji pulak....bc tak sanggup weyh kehilangan dia!!!bukan kerana dia cantik!bukan kerana dia kaya!tapi kerana agamanya......kerana Cintanya yang dipenuhi kepercayaan serta kesetiaan..n mcam2 lagi lar..(susah tuk digambarkan dengan kata2).....huhuhuhuhu...

p/s: di saat penulis tulis tentang janji...sebenanrnya dia sendiri tak pasti apa yang patut ditulisnya...kerana pada dia..janji itu....mempunyai erti yang tidak boleh di gambarkan dengan tulisan....

kat bawah ni..music video oleh kumpulan HUJAN yang bertajuk KOTAK HATI


enjoy the video ok??haha..hah!!sebelum terlupa quotes kat bawah ni..khas untuk geng2 semua...

JANGAN MEMATRI SEBUAH JANJI,
YANG TIDAK DAPAT ENGKAU POTRETKAN MENJADI REALITI....

ADIOS.................HAPPY ALWAYS.................MAASSALAMAH.........................

0 orang telah tinggal komen: