Owh YPJ..Bilakah pinjamanku bakal diberikan.....

Thursday, October 24, 2013 Rahim Aim21 2 Comments



Assalamualaikum semua,maaf sebab da dekat SATU minggu BC x online serta mengemas ruangan luahan PERASAAN yang BC sayangi ini.Sayu rasanya HATI ini,ingin ku bawa jauh dari sini..(Sedih sangat2 ni,korang kena lah faham)...Sayu bile lihat kawan2 BC dah dapat pinjaman PTPTN!!!!huhuhuhu....BC x nk la pinjam PTPTN..that`s why,sebagai anak jati JOHOR....BC memohon pinjaman dariada YAYASAN PELAJARAN JOHOR(YPJ)...tapi,sampai sekarang masih tiada khabar berita,tentang keputusan pinjaman tersebut.. :-(

Tapi,hikmah yang BC dapat lihat dengan mata hati,dengan jiwa yang tenang...(hahahahaha)..ialah,BC perlu bersabar :)...Lambat atau cepat,segalanya ketentuan Ilahi,BC hanya perlu berdoa agar segalanya dipermudahkan Allah :)...BC bukan pe,taknak lah menyusahkan Emak ngan Ayah LAGI...Cukuplah dulu,mereka tanggung perbelanjaan BC time zaman persekolah sekolah rendah plus sekolah menengah..huhu.Dengan adanya pinjaman ni,sekurangnya meringankanlah bebanan mereka...(kesian kat parents BC..huhu...)..



HAH!!!ni BC nak bagi Peringatan sempena hari KHAMIS kepada semua para PEMINJAM sama ada PINJAMAN MARA,PTPTN,PINJAMAN YPJ dan sEbAgAiNyA.....tlong ALERT ye....duit yg korang pinjam tu....TOLONGLA....Jangan GUNA pada perkara yang X sepatutnya,seperti JOLI sana sini,pergi KARAOKE la,Berjimba-JIMBA tanpa arah tujuan la dan sebagainya.....(Banyak lagi sebenanrya..korang ley fkir sndri lah..)



AND THE MOST IMPORTANT THING IS :

JANGAN BUAT-BUAT LUPA NAK BAYAR PINJAMAN-PINJAMAN KORANG TU...DAH NAMA PUN PINJAMAN KAN???ALERT LA SIKIT!!!

ok?ingat pesanan BC tu Baik-Baik...BC wat pesanan ikhlas tu!!!...BTWY...jangan lupa,doakan agar BC cepat-cepatlah dapat pinjaman daripada YPJ tu...huhuu...DUIT DAH KERING LA WEYH!!!!kat bawah ni,BC sediakan teks DOA bc untuk korang AMIN kan...

Ya Allah,Engkau permudahkanlah PINJAMAN yang dibuat oleh NURRAHIM BIN SHAMSUDIN daripada YPJ.Semoga insan ini,peroleh pinjamannya secepat mungkin..Kepada Engkaulah kami memohon agar doa kami diperkenan dan diterima.... AMIN...

Kepada yang mendoakan,terima kasih BC ucapkan,kepada yang belum berdoa tu,tlong doakan seikhlas hati yew??huhuhuu..

Ni Quotes khas untuk korang semua :

Kata Pada Hati,
Sabar itu indah,
Ada kemanisan disebalik kesabaran..

Kata Pada Hati,
Tunggu itu Perit,
Ada kepahitan disetiap penantian.

Apa pun yang dilalui,katakanlah pada hati,Ikhlaskanlah diri,kerana disetiap keikhlasan ada kebahagiaan yang menanti :)

MENUNGGU DAN TERUS MENUNGGU.......MAASSALAMAH......

2 orang telah tinggal komen:

Otak Tepu,Mata Mengantuk 2

Saturday, October 19, 2013 Rahim Aim21 0 Comments

Assalamualaikum semua!!!This is the second part for OTAK TEPU,MATA MENGANTUK!!!(xsgke ada second part..haha)...errr..Hari ini..BC n team mates BC yang semalam PERGI The MINES!!!alar....kat Seri Kembangan tu..alar...yang tu lar..hahaha(BC baru frist first time weyh pergi situ..teruja gilewr)..OK!!!tujuan utama BC and the gang pi sana adalah untuk shooting sebuah SKETSA PENDEK untuk assignment subjek arab kiteorang..(Bukan untuk melepak ok??BC baik taw..)..

So,kami pun memulakan sesi rakaman di KFC the MINES...Sehingga satu tahap,kami lihat,pekerja2 KFC tu naik menyampah dengan kami..haha..mana x nya..dudk kat KFC,buat a LITTLE BIT BISINGS then x mkn ape2 kat KFC...at the end,me and my pal,AMIN HAMDAN buy 2 drinks from KFC.BC pun blilah air AIS LEMOND TEA manakala member BC air PEPSI je..


So,hasil penat gigih,jerih perih yang tiada kaitan dengan JERING....Sketsa Pendek tersebut berjaya di rakan dengan JAYANYA!!!(Alhamdulillah)..Rakaman yang dilakukan hampir 7 jam lebih itu bakal dimuatkan dalam video yang hanya BERDURASI 8 ke 12 minit sahaja(OMG)...rakaman punyalah lama,tapi hasil kerja sekadar 8 minit jer??!!!huhu,itulah lumrah seorang penerbit FILEM kecil-kecilan seperti kami....hahaha..walaupun filem pendek itu skdr untuk tatapan LECTURER and rakan2,skurangnya...tetap ada penonton!!(kau ada??!!haha..)

Why otak BC tepu time ada kat MINES?sebab banyak sangat gelak ketawa....(Sebab tu jewr?)..yewla...da la kna hafal skrip dalam BAHASA ARAB..(bukan tamil,bukan cina,bukan-bukan pun sama)...Bile nak terjemahkan dalam bentuk perbualan,ada yang lupa lah,ada yang blank lah and macma2 lagi lah.....(BC pun sama je,xterkecuali..huhu)..


So,after that..mata pun start mengantuklah kan?sebab banyak sangat gelak,OTAK PUN DAH JADI TEPU...huhu....TiMe tu dalam fikiran BC nak cepat2 habiskan rakaman2 tersebut..(Penat kot..huhu)...

-AMIN KERUGIAN RM1 DI KERUSI REST AND GO-

itulah kenyataannya....Al-kisah,kan kerusi tu,bile kita masukkan RM1,ia akan bagi urutan kerusi ke badan(K2b,haha)..tapi...nak dijadikan CHERITA,duit kerusi tu telan,urutnya x jugak..hahaha..KASIHAN!!!


.Kenyataan kedua lagi lah memeritkan kiteorang semua,tetiba dapat info kata ENGLISH ada satu assignment yang perlu disiapkan serta dihantar sebelum pukul 11 lebih malam ni jugak!!!Pergh!..perit beb....nasib baik kami sempat balik ke USIM(inilah U tempat BC blajar..haha)..untuk beronline bagi SUBMIT kerja kami di internet...(Alhamdulillah)....

cukuplah aktiviti BC pada hari ini...eh!!jap3!!ada lagi satu aktiviti yang BC n AMIN buat,Kami punyelah berSEMANGAT waja ingin siapkan assignment ENGLISH dengan menggunakan internet BERKELAJUAN TINGGI...after je sampai USIM dari KTM Nilai..kami terus balik blik,amik lappy and chager terus menuju ke Fakulti Kepimpinan Dan Pengurusan(FKP) yang kami sayangi walaupun baru sebulan lebih kami berada di sini...Try punya Try untuk menembusi password serta username WIFIFKP..akhirnya kami mnyerah kalah..

Akhirnya...terpakse jugaklah kami guna wifi USIMKK1..antara wifi yang kelajuannya ibarat kura2 yang mengejar arnab tanpa letih serta penat jemu bertamu dihati..hahaha...

So...I think,thats All for you guys(girls also..)..Now!!!i just want to rest my eyes....nilah jadinya bile Otak tepu,Mata Mengantuk....

Sebelum tidur,ni ada quotes untuk semua petikan dari lagu LP - Castle Of Glass :

CAUSE I`M ONLY A CRACK IN THIS CASTLE OF GLASS,
HARDLY ANYTHING THERE FOR YOU TO SEE,
FOR YOU TO SEE.

SLEEPY PRINCE CHARMING.....MAASSALAMAH.....

0 orang telah tinggal komen:

Otak Tepu,Mata Mengantuk

Friday, October 18, 2013 Rahim Aim21 0 Comments

Assalamualaikum to all readers!!!Actually,lama da BC tak update blog ni.Bukan pe,hanya kerana kebodohan BC yang xdapat dielakkan(Geram plak pada diri sendiri,huhu)....BTWY,hari ini,BC kembali untuk berkongsi ChErItA...UPS!!FIRST OF ALL :

BC SUDAH BERGELAR MAHASISWA!!!

Yup..itulah kenyataannya..(nampk x,btapa lamanya BC x update blog..haha)....Nasib baikla BC tak lupa password blog(kalau x,aniaya diri sendiri jewr)...FYI,sebelum ni,ada kenalan2 BC tegur gaya penulisan BC,tapi,bile difikirkan semula,setiap orang berbeza..(betulkan????)So,apakah dengan gaya peulisan sebegini menunjukkan BC x matang?Menunjukkan BC perosak BAHASA MELAYU?huhuhuhu...



Ok,,enough of MERAPU....berbalik kepada TAJUK BESAR BC pada hari ini,OTAK TEPU,MATA MENGANTUK actually berkaitan dgn group discussion BC pada malam ni..(hahahahahaha...saje nak gelak)...Geng2 semua bayangkanlah,da la tak dew angin ribut petir serta Hujan yang membasahi bumi,tetiba je dak pompuan dari ahli Group BC mengatakan adanaya DISKUSI pada jam 10.00 MALAM TEPAT TAK LEBIH TAK KURANG(tokok tambah je tu..haha)..Da la time tu BC n member BC pi lepak kedai nasi KANDAR....(SABAR ITU SEBAHAGIAN DARIPADA IMAN)..

Nak tak nak,pergi lah jugak dengan rela hati serta ihlas niat kerana Allah(Cewah!!)...Then,nak dijadikan cerita,rupe2nya,dak2 pompuan tu a litttle bit misCOMMUNICATION..mana tah diorang dapat maklumat agar DISKUSI diadakan(Wallahua`lam)...

Mende panjang lebar BC punya muqaddimah ni?xdew kaitan dgn tajuk r....(adoyai..)..Ok2,tadi,time DISKUSI dijalankan,macam2 cadangan keluar dari benak fikiran masing2...Kami ditugaskan untuk membuat kaji selidik berkaitan MASYARAKAT MINORITI SIAM DI KELANTAN.....(kelantan la weyh!!jauh tu..)..So,nak taknak,kami skumpulan kena lah pi Kelantan..

PERBINCANGAN yang diadakan hampir 2 jam tadi,makin lama makin buat BC jadi mengarut..mana taknya...makin lama,makin pelik-pelik cadangan yang diutarakan...Makin lama makin TEPULAH otak BC....Baik2 informasi dapat diterima akal..Akhirnya informasi tu terpaksa pergi kerana memory HANG!!!So,bila jadi macam tu,konfirm!!!Mata BC jadi MENGANTUK!!!



Argh!!!time menulis ni pun BC rasa otak BC dah TEPU GILEWR2!!!....Mata makin lama makin tertutup rapi....Tapi,demi geng2 semua!!!BC sanggup menulis ChErItErA ini untuk anda semua baca...

QUOTES :

THE cycle of life,
What GOES up,
GOES down...

THINK POSITIVE.......MAASSALAMAH.........

0 orang telah tinggal komen: