ISU SEMASA : OZIL BERTATU?RAMADHAN DITINGGALKAN?

Tuesday, July 01, 2014 Rahim Aim21 5 Comments

Assalamualaikum buat semua pembaca blog AKU. Hari ini,aku ingin ketengahkan satu isu berkaitan PIALA DUNIA BRAZIL 2014.Isu ini berkaitan dengan seorang pemain bola dari german,yang bermain buat kelab Arsenal buat masa sekarang iaitu MESUT OZIL yang telah bertatu dan dikatakan tidak berpuasa untuk ramadhan pada tahun ini atas sebab-sebab tertentu.

Mengikut sumber dari blog : 

Bagaimanapun Ozil mengakui tidak akan berpuasa selain kini sudah bertatu di lengannya.Untuk beraksi bagi pasukannya beliau mengaku perlu mengambil diet yg diaarankan oleh jurulatih kecergasannya. Kebiasaannya, bintang-bintang profesional ini mengamalkan pemakanan ketat bagi mengekalkan hidrasi dan menjamin kecergasan tubuh. 

Mereka juga perlu menyesuaikan diri dengan atmosfera panas lembap di beberapa tempat perlawanan di Brazil. Waktu dari imsak ke azan Maghrib di Rio de Janeiro mengambil tempoh 11 hingga 12 jam.  -  utaranews.com


OZIL SUDAH BERTATO??


MUNGKIN ianya gambar edit semata,tapi,aku telah menyaksikan dengan kedua biji mata aku sendiri yang beberapa kali membuatkan aku menggosok mata aku dengan tangan ditambah lagi dengan tuala sewaktu menonton GERMAN vs ALGERIA pada pagi ini yang menyaksikan GERMAN MENANG 2 : 1 ke atas ALGERIA.

Biasalah, tamat sahaja perlawanan, biasanya kan player bertukar-tukar baju and guess what?? I SAW SOMETHING AT OZIL LEFT ARM..

So, it makes me wonder, what had happend??mata aku KERO ke?aku salah lihat ke?atau lengan OZIL lebam??setelah membuat kajian dan sedikit pembacaan,terbuktilah OZIL telah bertato.... (Y_Y).. Sedih..

Harapan AKU :

Hope sangat Ozil bersegera menanggalkan tato tersebut and secepatnya Ozil dapat meneruskan puasa ramadhan pada tahun ini. Marilah kita sama-sama berdoa agar dia tersedar dari kesilapannya dan kembali semula kepada fitrah iaitu, mengikut semua perintah Allah serta menjauhi segala larangannya...


ADIOS.......................MAASSALAMAH.................

5 comments:

  1. alah diorang ni Islam atas nama je lah mcm Zayn Malik sume tu..org malaysia je yg duk agung2kan sgt depa ni sbb Islam. Ulama yg dah tentu2 islam x de plak diagungkan.

    Jom ramai2 kita berombak di Buffet Ramadhan Casa Ombak XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. xdla..aku agk konfuse sbb dlu kata, CR7 sggup tggu dia lpas solat untuk dengar dia mengaji..so takkan islam atas nama kot?? tahla..kite tak tahu realiti sebenar... :)... Statement ko tu betul..aku xnafikannya... sbb perspektif dan mnda orang kita mcm tu la..... nakkan agama, tapi xnk ikut agama.... :)

      Delete
  2. Entah la..Mungkin dia beragama syiah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wohoho.. no coemment.... statement brani mati tu kau keluarkan.....

      Delete