Mainan PASAR RAYA

Tuesday, June 24, 2014 Rahim Aim21 0 Comments

Assalamualaikum!!!Hai,lama rasanya diri ini tidak mencoretkan apa-apa di dinding be_log,diari angkasa atau boleh dikatakan laman perkongsian mengikut kefahaman diri ini.Semalam,saya berjalan-jalan di pasar raya TESCO,berdekatan dengan universiti tempat saya belajar bersama 2 rakan yang lain.Sedang saya asyik memandang sekeliling akhirnya saya bersendirian,manakala 2 lagi rakan saya yang lain pergi meninggalkan saya.(Sedih,takut,huhu).Sewaktu mata saya melilau-lilau mencari mereka,mata saya tertancap ke arah barangan mainan kanak-kanak.Di sinilah imbauan memori silam bermula..haha..


MAINAN ASKAR KECIK-BAJET PERANG-PERANG


PELBAGAI MAINAN SEPERTI ASKAR,LADANG(FARM) & DINASAUR

THESE kind of thing,saya main sewaktu zaman kanak-kanak,TIME tu,imaginasi still lagi dalam kategori LUAR BATASAN,siap buat bunyi tembak2,buat bunyi orang mati dan sebagainya lah.


UNO CARD GAME

This game i play when i`m in primary school,and still minat main card game ni sampai sekarang,hehehe,best3..

Now,gambar kat bawah ni pula,cer teka-cer teka!!!Gurly toys Ok?? Kanak-kanak perempuan la ni,suka la mainan-mainan camni,dulu mana ada sangat mainan-mainan cenggini kat pasar raya.
Yang ni pula, TOYS FOR THE BOYS zaman sekarang...


But,the best part of it,bukannya mainan sebenarnya,perkara yang paling dapat perhatian oleh mata saya adalah :

PUASA BELUM TIBA LAGI,BELUM JUGA KITA LALUI...KAD RAYA DAH MULA DIJUAL DI PASAR RAYA???!What the???Apa semua ini??Katakanlah ianya tidak benar!!!Katakan!!!...

Mana yang utama sebenarnya?RAMADHAN vs SYAWAL?PUASA vs RAYA?Argh!!!AKU INGINKAN JAWAPANNYA!!!Huhu....takpelah,dikesempatan ini,saya ingin mengucapkan :

SELAMAT MENJALANI BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK DENGAN PENUH KEIMANAN SERTA KESABARAN.IKUTILAH PERINTAH ALLAH SERTA JAUHILAH SEGALA LARANGANNYA,BUKAN SAHAJA DI BULAN RAMADHAN,DI BULAN-BULAN LAIN PUN SAMA OK???\


ADIOS.....MAASSALAMAH GENG.....

0 orang telah tinggal komen: