Langit Tetap Biru

Sunday, May 17, 2015 Rahim Aim21 4 Comments

AIZAT AMDAN | LANGIT TETAP BIRU


Assalamualaikum... Apa jua perubahan yang kita lalui dalam hidup, kesedihan, kegembiraan, kehibaan, kebahagiaan, kesukaan mahupun kedukaan. Langitkan tetap biru, langitkan kekal biru. Langit yang tergantung tanpa talikan kekal kelihatan cantik berlatarkan panorama yang biru. Yang berubah adalah awan, bulan,matahari dan bintang. Kerana langit adalah langit, langit yang kekal terbentang luas di atas sana.


Memang benar, jangan terlalu mendongak ke langit sampai kita terlupa bahawa kita manusia yang berpijak di atas bumi yang nyata. Namun, pandanglah ke langit, jadikan langit sebagai suatu batu loncatan untuk kita gapai impian dan mimpi kita. Dan sedarlah diri, bahawa, kita tetap memijak tanah yang sama. Cuma pandangan terhadap langit sahaja yang membezakan kita.Adios dan teruskanlah berusaha menggapai mimpi...... MAASSALAMAH..

4 comments:

 1. langit kat sini tak berapa biru la abg along

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kak Lela....tak berapa tak bermakna tak biru kan? :)

   Delete
 2. kena tengok kebawah juga kadang kadg kan br kita bersyukur

  ReplyDelete
  Replies
  1. Betul tu Kak Eny.. Tapi, pada along.... bukan kadang2..perlu tengok bawah sepanjang masa... Andai kita rebah secara tiba-tiba.. sekurangnya, kita telah bersedia menghadapinya...

   Delete