Pasti ada cara kedua

Sunday, May 17, 2015 Rahim Aim21 10 Comments

PENSEL DAN PEMADAM

Jangan putus asa | Bangkit terus asa


Pensel Dan Pemadam


Selamat petang buat semua. Jangan gusar andai kita gagal utuk membuatkan seseorang ataupun sesiapa sahaja, tersenyum dan merasa bahagia tikala berada di samping kita. Kerana, kegagalan itu bukanya tanda, kita masih tiada cara lain untuk membantu mereka tangani kedukaan serta kesedihan yang mereka tengah alami diwaktu itu, diketika itu.


Along yakin, kadang-kadang, hari-hari yang kita sendiri lalui. Tidak seindah yang kita ingini. Dan pasti, ada sahaja kawan-kawan rapat kita akan perasan, perubahan yang kita alami. Sama ada, kita ingin berkongsi cerita, itu terserah. Namun, bantu rakan-rakan kita untuk membantu kita tangani kesedihan yang kita alami itu rasanya lebih baik. Percayalah, kita akan lebih merasa lega dan positif selepas tu :)...


ADIOS buat semua yang BAHAGIA mahupun BERDUKA...... MAASSALAMAH....

10 comments:

 1. betul tu alongggg... kak eny setuju!!!

  ReplyDelete
 2. along, bukan semuanya indah dalam kehidupan, sesuatu yang pahit jadikan pengajaran..kami sentiasa ada untuk bersama-sama along, siapa lagi keluarga EFG kita lah .

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ahha... Kak Ana, ni rahsia kita ea. Sejak Along masuk EFG, Along rasa GEMBIRA dan BAHAGIA dalam dunia BLOGGING ni... Keluarga besar EFG banyak membantu, tersangat banyak, dari aspek motivasi mahupun sumber inspirasi. Ingat, rahsia kita tau :).. Hehehehe

   Delete
 3. Replies
  1. Hahha... InsyaAllah..will not... With EFGiers in the house... i feel really happy... :)

   Delete
 4. hai along..khaty singgah sini..setuju dengan along..tapi pastikan sahabat itu benar-benar jujur dan amanah..semoga kita terus tabah dan cekal menghadapi ujian hidup..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Terima kasih atas nasihat dan peringantan Kak Khaty.... Terima kasih sudi singgah :)...

   Delete