CERITA SERAM : TAKUT JUMPA DOKTOR

Monday, June 08, 2015 Rahim Aim21 14 Comments

TAKUT KE HOSPITAL | TAKUT JUMPA DOKTOR


Tak suka ubat


Bismillah....










Assalamualaikum, sedikit perkongsian. Hari ni setelah sekian lama tidak ke hospital. Along ke hospital, di temani oleh EMAK tersayang. Sebenarnya, Along agak malas ke hospital. Demam ke, Sakit gigi ke, Batuk-batuk walhal selesema sekalipun, Along lebih rela duduk di rumah, membiarkan sahaja sakit-sakit itu berlalu pergi mengikut arus waktu.

Kali ni Along TERPAKSA juga relakan hati dan diri ke HOSPITAL atas desakan kedua ibu bapa Along. Risau katanya, melihatkan penyakit ganjil yang Along alami. GANJIL lah sangat kan? Hehehe. Along alami kegatalan pada kulit sebenarnya. Along pun tak tahu apa puncanya, SUMPAH tak tahu. Herm..

Pergi HOSPITAL tadi, jumpa DOKTOR. Doktor kata, mungkin Along alami ALAHAN atau ALERGIC terhadap sesuatu. Along bagitahu ALL-OUT segala yang berlaku dari beberapa hari lepas, sehinggalah sekarang. DOKTOR tetap kata Along mungkin ALERGIC pada sesuatu. Along hanya mampu gelak, Hehehe. Dengan harapan, betul lah apa kata DOKTOR.

Kenapa tajuknya TAKUT JUMPA DOKTOR? Kenapa dan mengapa? Sebab utamanya, dalam minda Along hanya 1 perkara,DOKTOR BAKAL MEMBEBEL, BAGI UBAT PELIK-PELIK, AMBIL DARAH (sakit tahu ambil darah, walaupun Along bukannya jenis yang takut darah) dan tak suka tengok wajah MISI-MISI aka NURSE-NURSE yang agak masam dan krang mesra pelanggan. Huhu. SERAM tahu? Uhuk-uhuk.

Itu sahaja rasanya perkongsian dari Along, Pengalaman Along yang agak entah apa-apa pada hari ini, gambar-gambar di atas di ambil dalam keadaan malu-malu kucing Along yang COMEL versi lelaki. :)


Adios............
MAASSALAMAH..........

14 comments:

  1. sama la kita... hahaha tapi kh lagi suka pigi klinik... murah mudah dan cepat... ceiwah ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahha..law xpergi..lagiurh kh.. xkluar blnje
      ...ekeke.cumanya, kskitan tu, makan masa la nak baik..ahha

      Delete
  2. Kak yoorin pon takut jumpe doktor bila kena enjek bagai.. tp since ngandung gagahkan diri laa jugakkk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahha..kak yoorin law takut..payah... prmpuan wajib jmpa dktr...ahha

      Delete
  3. along takut DR sebenarnya..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. awat..mcm ada prancangan jahat je dlm kple dyh tu?ahha

      Delete
  4. Replies
    1. sesuatu yg along sndri xtahu smpai skrg...ahha..

      Delete
  5. Replies
    1. kak nani xmenjahit ke?Menjahit juga guna jarum..ekekeke.. Kantoi sudah..

      Delete
    2. kak nani xmenjahit ke?Menjahit juga guna jarum..ekekeke.. Kantoi sudah..

      Delete
    3. kak nani xmenjahit ke?Menjahit juga guna jarum..ekekeke.. Kantoi sudah..

      Delete
  6. doktor yg kiut kiut pun takut ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lagilah seram... Takut diorang tu menyembunyikan diri mereka yang GARANG di sebalik wajah yang KIUT MIUT tu...hehe

      Delete