TUTORIAL : Letak Gadget TOP COMMENTATOR OF THE MONTH di blog

Tuesday, August 04, 2015 Rahim Aim21 10 Comments

TUTORIAL : LETAK GADGET TOP COMMENTATOR OF THE MONTH DI BLOG


Ketahui peNGOMEN tegar di blog anda


Bismillah..
Alkisah...



Contoh Berdasarkan Blog Along Sendiri



Assalamualaikum dan selamat tengah hari. Pernah atau tidak, anda-anda semua, BLOGWALKING ke sesetengah blog, dan kemudian anda dapati, ada suatu GADGET yang diletakkan sama ada di SIDEBAR mahupun FOOTER, yang menunjukkan bilangan KOMEN dan juga NAMA, mereka yang sudi tinggalkan jejak langkah mereka di blog anda? Pernahkah anda rasa ingin meletakkan benda yang sama di blog anda, tapi tidak tahu caranya? Along akan kongsikan suatu WEBSITE yang akan membantu anda dan memudahkan anda semua untuk meletakkannya di BLOG anda-anda semua.

Layari sahaja Website ini : 





Ikuti semua langkah dengan tertib berdasarkan apa yang di minta oleh WEBSITE tersebut. Pastikan jangan ada yang tertinggal. Setelah siap. Setelah itu, bila anda semua tekan ADD WIDGET ia akan redirect ke page baru iaitu seperti dalam gambar di bawah :





TITLE tu, korang isi lah ikut suka hati dan jantung korang. Kemudian, tekan sahaja ADD WIDGET dan siaplah semuanya. Jangan lupa, buka blog dan liaht kedudukanya di blog. Andai rasa kedudukannya tidak bersesuaian. Ubah sahaja kedudukannya di LAYOUT. Itu sahaja.

Adios...
MAASSALAMAH...


10 comments:

  1. salam kenal. sy dah berjaya!!! thanks sharing ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal juga..wah!tahniah! sama2..semoga ianya banyak membantu anda dalam dunia blogging..

      Delete
  2. Ada hadiah tak untuk top komentator? Kalau ada hari2 akak komen..hahahahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak..setakat ni belum ada lagi la..ahha.. akan datang InsyaAllah...doa2 kn ya..hehe

      Delete
  3. thanks for the info.nice sharing :)

    ReplyDelete