Yuzmizee Naturopathic Centre Pakar Rawatan Natiropathic

Saturday, March 26, 2016 Rahim Aim21 1 Comments

Yuzmizee Naturopathic Centre Pakar Rawatan Natiropathic


Perubatan Alternatif, pilihan leluarga...


Bismillah...
Alkisah...

YUSMIZEE NATUROPATHIC CENTRE : Alor Gajah Melaka

Assalamualaikum dan selamat petang. Jika diikutkan, Along kena tulis entri ni semalam. Namun, kerana berlaku kekangan yang tidak dapat dielakkan, makanya, Along menulis entri ini pada hari ini. Along agak teruja sebenarnya ingin berkongsi kepada korang semua berkaitan dengan suatu jenis perubatan alternatif, yang semestinya perlu menjadi pilihan keluarga korang semua. Bukan apa, ubat-ubatan sekarang ni, bukannya boleh dipercayai sangat. Sebagai contoh panadol, ada yang mengatakan, ianya boleh merosakkan hati andai diambil secara berlebihan. Wallahualam. Tetapi, kalau mengikut sumber daripada pharmacy Malaysia, mereka ada mengeluarkan garis panduan berkaitan dengan pengambilan panadol. Korang boleh rujuk link ini untuk baca lebih lanjut. http://kongsakongsi.blogspot.my/2014/05/kesan-panadol-kepada-kesihatan.html

SERIOUS TALK, Along bukanlah kategori mereka yang suka makan ubat. Along lebih suka biar sakit yang Along alami tu, pergi dan hilang dengan sendirinya. Dan Along juga jenis yang suka mencuba sesuatu yang baru untuk mengubati penyakit yang Along alami. Sebagai contoh, jika Along mengalami sakit tekak atau perit di tekak, Along tak suka minum ubat batuk. Eeww, memang Along langsung tak suka. Along lebih suka makan gula-gula. Hahaha. Mungkin korang akan kata, "gula-gula tu manis, makan berlebihan nanti kena kecing manis. apalah kau ni." Hurm, yela-yela, korang nak menang? Ambik....

Bagi yang tak suka dengan perubatan mordern, dan ingin mencuba rawatan alternatif, Along cadangkan dan sarankan korang cuba pergi ke 

Yusmizee Naturopathic Centre, Alor Gajah Melaka



Di sini, pelbagai rawatan alternatif disediakan untuk korang semua. Apa? Melaka? Jauh nak pergi? Alah, di mana ada kemahuan, di situ adalan. Kan? Cakp senang lah! Kami mana mampu nak pergi jalan jauh-jauh! Adoi, benda ni bukannya paksaan ok? Nak pergi, pergi. Tak nak, tak apa. Tiada paksaan pun. Macam Along kata, kalau korang nak, dan keinginan korang untuk pergi kuat, korang tetap akan pergi... Kan?

Nampak tak dekat poster di atas? ada rawatan untuk RESDUNG, TERAPI PEMBETULAN TULANG PINGGUL DAN TULANG BELAKANG, RAWATAN BEKAM dan sebagainya. Nak tahu lebih lanjut? Korang boleh hubungi mereka seperti butiran di bawah.


Untuk maklumat lanjut boleh lah lihat di bawah ini :

Persatuan Pengamal Utama Naturopati Malaysia (MANIS)
Pusat Pengajian Sains Perubatan (USM Kubang Kerian).
Tel : 012-3556736 Alamat : Lot 2.33, Tingkat Satu Bangunan Mara Alor Gajah, 78000 Alor Gajah. Melaka
Facebook : Yusmizee Naturopathic Centre


Salam Ukhuwah...
Adios...
MAASSALAMAH.....


n_n

1 comment:

  1. Nak try buang bekam.. katanya bagus untuk buang darah2 kotor

    ReplyDelete