ALMUMAYYAZ Alquran Tajwid Warna

Thursday, April 14, 2016 Rahim Aim21 0 Comments

ALQURAN ALMUMAYYAZ


Al-qur`an Tajwid Warna, Transliterasi Per Kata, Terjemah Per Kata


Bismillah...
Alkisah...

Ihsan : Google


Assalamualaikum dan selamat petang. Alhamdulillah, hari ni Along rasa berbesar hati kerana dapat kongsikan suatu kebaikan buat korang semua. Korang pernah dengar tentang AL-QURAN ALMUMAYYAZ tak? Atau pernah terlihat dekat mana-mana ke? Belum? Tak mengapalah. Mari Along kongsikan kelebihan Alquran ni dekat korang semua :

Khat Uthsmani Taha yang terang dan jelas, memudahkan untuk dibaca.
Transliterasi rumi (tulisan rumi warna merah jambu) di bawah setiap perkataan jawi sangat2 membantu lidah kita mampu menyebut dengan betul dan tepat suatu2 perkataan jawi yg kita tak pasti.
Terjemahan per kata di bawah setiap ayat Quran membantu kita memahami maksud tiap2 perkataan di dalam Al-Quran dengan lebih mendalam.
Terjemahan per ayat di bahagian tepi setiap muka surat pula membantu kita memahami maksud ayat2 di dalam Al-Quran secara menyeluruh.
✔ Dan di bawah setiap muka surat Quran Mumayyaz disertakan bersama petunjuk warna tanda tajwid. Ini adalah bagi memudahkan utk membuat rujukan pantas sekaligus mengenalpasti hukum setiap tajwid yg telah dikelaskan dengan 5 warna berbeza.

Macam mana? Rasa berminat untuk beli dan miliki Alquran ni tak? Eh! Bukan! Bukan! Along bukan penjual mahupun pengedar! Along sekadar promosikan Alquran ni dekat korang sahaja. Tiada paksaan untuk korang beli pun. Andai kata korang berminat, korang boleh hubungi pihak pengedar berdasarkan maklumat di bawah ni :

Facebook : The Violet Sofia
Instagram : The Violet Sofia

Telefon : 019-999 9597

Terima kasih sudi baca...

Salam UKHUWAH,,,
ADIOS...
MAASSALAMAH....

n_n

0 orang telah tinggal komen: