MUSAFIR BERSAMA XCELL TRAVEL AND TOUR

Tuesday, April 12, 2016 Rahim Aim21 0 Comments

MUSAFIR BERSAMA XCELL TRAVEL & TOUR


Kembara, meneroka alam


Bismillah...
Alkisah...

XCELL TRAVEL & TOUR

Assalamualaikum dan selamat malam. MUSAFIR. Musafir tu apa ya? Musafir ni macam kita mengembara lah. Cumanya, istilah Musafir ni diguna pakai oleh kita, sebagai umat islam yang membawa maksud, berjalan di atas muka bumi, sambil menghayati keindahan alam ciptaan Allah. Kan? Kalau salah, korang tolong betulkan Along ya? 

Untuk perenggan kedua pula, hah! Korang mesti suka TRAVEL kan? Mesti ada diantara kita yang belum pernah menjejakkan kaki ke tanah pantai timur seperti KELANTAN kan? Yelah, bukan semua orang mampu dan ada masa. Kan? Tetapi, hakikat realiti, perkataan TAK MAMPU dan TIADA MASA, hanyalah ALASAN semata. Korang pun tahu kan, di mana ada kemahuan di situ ada jalan? Di mana ada keinginan, di situ ada cara untuk mendapatkannya. Dengan cara yang betullah. Bukan cara yang salah. Ok?

Untuk entri pada kali ini, tanpa membuang sebarang masa, Along ingin kongsikan suatu perkhidmatan yang ditawarkan oleh XCELL TRAVEL & TOUR bagi sesiapa yang berminat untuk berbulan madu buat kali yang PERTAMA, KEDUA, KETIGA dan tidak kisah lah kali yang ke berapa pun. Apa kata korang cuba perkhidmatan mereka ini. SERIOUS TALK! Korang perlu cuba. Kenapa? Untuk dapatkan pengalaman baru gitu, :)

Antara pakej yang ditawarkan :

Kelantan Islamic Heritage Tour
Kelantan Historical Tour
Kelantan Buddhist Tample Visit
3D2N Kelantan Buddhist Tample City Tour
3D2N Kelantan Historical Tour
3D2N Kelantan Islamic Heritage Tour
Adventure Tours : 2D1N Budget Fishing Trip & Snorkeling (Perhentian Island)
Adventure Tours : 3D2N Budget Fishing Trip & Snorkeling (Perhentian Island)

Dan banyak lagi pakej beserta harga yang korang sendiri boleh terokai di laman web mereka dengan cara klik link ini : http://xcelltravel.com/

Along sekadar PROMOSI kan sahaja perkhidmatan mereka ni. Nak kata Along ARIF tentang perkhidmatan mereka, tidak lah pula. Tetapi, menurut pembacaan Along berdasarkan apa yang tertera di laman web mereka, seperti biasalah, ada beberapa pakej yang tersedia untuk satu-satu TRAVEL tu. Sebagai contoh, 3D2N KELANTAN ISLAMIC HERITAGE TOUR. Ada pilihan pakej seperti di bawah :


Hotel standard (Room Type)PriceMin
Grand Riverview Hotel (Twin Sharing)RM428.002 pax
3 Star  Hotel (Twin sharing) Crystal LodgeRM368.002 pax
2 Star  Hotel (Twin sharing)RM299.002 pax

Dan setiap pakej korang tidak perlu risau dengan jadual penerokaan anda di tempat tersebut. Kata pun TRAVEL & TOUR, semestinya pihak XCELL TRAVEL & TOUR telah pun menyediakan jadual yang bersesuain sepanjang anda berada di tempat tersebut. Makanya, anda tidak perlu risau apa-apa ketika berada di sana. 

Andai kata anda memang langsung tiada ilmu berkaitan dengan tempat yang anda pergi ini, Anda boleh menggunakan perkhidmatan SHUTTLE SERVICE. Dekat mana nak dapat? Dekat website XCELL TRAVEL & TOUR ada menyediakanya. Nampak tak? Betapa pelbagai kemudahan disediakan untuk anda -anda semua di luar sana jika anda-anda semua ingin menggunakan perkhidmatan daripada XCELL TRAVEL & TOUR ini?


Kalau korang berminat nak ke Kelantan boleh hubungi :


Xcelltravel & Tours Management Sdn Bhd
Telefon : 010-9282086
Website : http://www.xcelltravel.com/
Facebook : Xcelltravell & Tours Management Sdn Bhd
Instagram : @xcelltravelofficial


Salam Ukhuwah...
Adios...
MAASSALAMAH....


n_n

0 orang telah tinggal komen: