AKU PILIH UNTUK PERGI

Sunday, November 13, 2016 RahimAim21 5 Comments

Bismillah...
Akisah...

Aku pergi
Gambar IHSAN : (LINK)

Assalamualaikum dan selamat petang. Alhamdulillah, sekarang ni, hujan turun dengan lebatnya. Guruh pula berdentum sana sani. Herm. Seolah-olah alam tahu apa Along lalui hari ni dan semalam. Allahu, berat sangat ujian. Tak memasal nangis hari ni. Tapi, Alhamdulillah, lepas nangis rasa sedikit lega. Ada orang, nak  buang segala masalah, pergi mendaki gunung. Dah sampai puncak, menjerit sekuat hati. Ada orang pula, menyelam dan tahan nafas lama-lama. Ada orang, simpan air dalam mulut, jerit dari dalam, sampai puas hati, kemudian ludahkan air ke luar tingkap. Macam-macam cara ada, keberkesanannya berbeza.

Kenapa ek? Kadang-kadang tu, perkara atau masalah yang telah lama kita cuba lupakan, kembali semula kepada kita? Sesuka hati sahaja dia nak hadir bila-bila masa. Herm, dah tahu kita ni bukan jenis yang kuat hadapi masalah tersebut, EH! Datang juga. Sabar je lah. Nak halang, ianya hadir, tak boleh. Sebab dah hadir dah pun. Hadap sahajalah kan? Tapi, jujur, rasa tak kuat! Hahaha. Apa? Sebab perkara ni Along tak tulis apa-apa kat blog? Macam tu? Eh, taklah. Baru je berlaku semalam, bawa ke hari ni. Bukannya dah Along lalui untuk seminggu pun. Jangan salah anggap ok?

Herm, Ya, Along sedar. Bila Allah takdirkan sesuatu, ianya tetap akan berlaku atas aturannya. Tidak lambat mahupun cepat. Siapa kita untuk tolak takdir? Siapa kita untuk persoalkan takdir? Tahu. Tapi, bila tiba-tiba masalah tu hadir, hah! Tiba-tiba, tanpa kau pinta?! Macam mana tu? Agak makan masa sebenarnya untuk hadapinya. Betul tak? Tapi, Alhamdulillah, sebabkan agak bersedia, Along nangis tu sekejap sahaja. Along berjaya tenangkan diri setelah beberapa ketika( Fuh,BANGGA dengan diri sendiri).

Jangan risau, Along ok. Along tak mengalami gangguan jiwa pun. Along tak rasa tertekan pun. Stress pun tak. Alhamdulillah, Jiwa Along tenang. Along sudah pun boleh menerima takdir dengan berlapang dada serta hati yang terbuka. Cuma, Along buat keputusan untuk pergi. Eh? Bukan pergi daripada menjadi seorang BLOGGER atau VINER atau VLOGGER. Tapi, pergi dari hidup dia sepenuhnya. Eh? Dia! Alamak! Dah-dah! Jangan tanya siapa DIA tu! Abaikan tahu? Hahaha. Tapi, apa yang bakal berlaku di masa hadapan, biarlah takdir Allah menentukannya. Along tak mahu merancang apa-apa lagi. Cukuplah. Korang doakan yang terbaik untuk Along ya? :)


Terima Kasih Sudi Baca
n_n


Salam Ukhuwah..
Adios...
MAASSALAMAH...

5 comments:

  1. Semoga dapat apa yg dihajati jika itu yg the best for you :)

    http://www.fatindays.com

    ReplyDelete
  2. pergi la along. tapi jgn lama2, balik semula tau....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala,,dah org xnk kita..buat apa kita balik...

      Delete
  3. pergi lahh nak pergi mana pun... pergi ...pergii... haha

    ReplyDelete