KEKASIH | By Diffan Sina Norman

Sunday, June 26, 2016 Rahim Aim21 2 Comments

Bismillah...
Alkisah..



Assalamualaikum... Baru-baru ni Along ada menonton satu FILEM yang UNIK. Kebetulan, masa SCROLL-SCROLL Facebook News Feed, tiba-tiba ada satu iklan ni dari viddsee BUZZ. Keapa Along kata Unik? Yang itu korang boleh teroka sendiri dengan menonoton FILEM PENDEK arahan DIFFAN SINA NORMAN ini. 

Sebelum tu, Along akan kongsikan SINOPSIS RINGKAS buat korang semua :

Rozita, isteri kepada Mansor sedang nazak. Tiada cara untuk untuk Mansor menyelamatkan isterinya itu. Namun, Mansor telah merancang suatu IDEA GILA untuk menyelamatkan cinta mereka berdua. Tidak peduli, tentang agama, sains, sihir mahupun khurafat, Mansor tetap akan cuba buat sampailah mereka dapat bersatu semula. Tidak kisahlah dalam apa jua bentuk sekalipun. Tapi, berapa banyakkah perubahan yang akan berlaku? agar ianya kekal sama seperti sedia kala?

Jom TONTON! :




Info tambahan :

"KEKASIH" telah memenangi Audience Choice Award di Kelab Seni Filem Malaysia. Ianya dipilih secara RASMI di Sundance Film Festival, SXSW Film Festival, Palm Springs International ShortFest, dan banyak lagi... 



Salam UKHUWAH...
ADIOS...
MAASSALAMAH...

2 orang telah tinggal komen:

BIOBAX COOL THERAPHY | Sembur sembur dah lega

Sunday, June 26, 2016 Rahim Aim21 2 Comments

Bismillah...
Alkisah...



BIOBAX COOL THERAPHY | Sembur-sembur dah lega. Assalamualaikum dan selamat pagi! Pernah dengar tak tentang BIOBAX? Apa? Tak pernah? Korang baru lepas GOOGLE dan tak jumpa langsung info pasal BIOBAX? Jangan risau, kita sama. Along pun dah cuba benda yang sama, namun, masih kurang informasi berkaitan dengan produk yang dinamakan BIOBAX ini. Namun, kenapa Along tetap bersemangat nak kongsikan? Kerana duit? Kerana tanggungjawab kerja? Bukan, Along sebenarnya ingin kongsikan kepada korang semua secara ikhlas sepenuh hati. PERCAYALAH!

Namun, Along tahu, korang pasti akan macam biasa dan selalu. Mana nak percaya apa yang Along kongsikan di laman perkongsian maya Along ni kan? Ya lah, Siapa Along di maat korang semua kan? (Di iringi lagu Aizat - Pergi). Tak apa, BIOBAX kan ada boleh menemani Along. Bila Along lenguh-lenguh badan, sengal-sengal di mana-mana bahagian badan, BIOBAX setia menemani Along. (Itupun selagi BIOBAX tu ada isi lah untuk Along gunakan). Eh? BIOBAX ni apa sebenarnya? Mesti korang tertanya-tanya kan? Kalau tak tanya sekalipun, tolonglah tanya ya? Ok, dekat bawah ni, Along akan kongsikan info-info berkaitan dengan produk BIBOAX ni. Semua info berkaitan akan Along kongsikan agar korang semua tahu dan faham, apa BIOBAX ni sebenarnya. :)


Biobax Cool Theraphy adalah fast relief spray with Eucalyptus Oil, Habbatussauda and Olive Oil. Biobax Cool Theraphy membantu melegakan kesakitan dengan cepat.



Kandungan Biobax Cool Theraphy adalah :-

- Eucalyptus Oil
- Habbatussauda Oil
- Olive Oil
- Za'faran
- Lemon Grass
- Halia Bara
- Kaffir Lime
- Pappermint
- Menthol Crystal

Bahan-bahan dalam Biobax Cool Theraphy adalah 100% organik. Jadi Biobax Cool Theraphy sesuai untuk ibu mengandung dan ibu berpantang.


Kegunaan Biobax Cool Theraphy


Untuk kelegaan segera, sakit-sakit biasa, sakit otot dan sendi yang biasa seperti:

- Sakit Belakang 
- Ketegangan
- Terseliuh
- Lenguh-lenguh
- Selsema/resdung

Selain lenguh-lenguh, Biobax Cool Theraphy boleh melegakan selsema. Spray biobax pada tangan. Kemudian gosok kedua belah tangan dan sedut bau di tapak tangan sehingga hilang bau. 

Kelebihan Biobax Cool Theraphy


- Melegakan lenguh leher & sendi
- Segera melegakan sakit belakang dengan kesan sejuk
- Tahan sehingga 5 jam
- Melancarkan peredaran darah
- Membantu melegakan lenguh bahu & leher
- Terbukti berkesan untuk kelegaan belakang
- Sesuai untuk melegakan selsema & resdung


Sekiranya berminat boleh whatsapp atau telegram Along di 019 - 7639489


Di sini Along ingin kongsikan cerita tambahan dari pengguna BIOBAX yang lain. Along panggil dia Kak lya. Kak lya ni salah seorang pengguna yang amat berpuas hati dengan produk Biobax ni. Begini cerita dari Kak Lya :

"Biobax Cool Therapy Melegakan Sakit Belakang.Pernah tak korang di ganggu rasa sakit belakang dan sakit pinggang..Mesti pernah kan kan kan..Cakap bab sakit belakang dan sakit pinggang,Lya memang selalu rasa sakit belakang dan juga sakit pinggang bila terlalu lama duduk dalam kereta,terutama dalam perjalanan balik kampung..Ya la kan,perjalanan balik kampung kadang kadang makan masa tiga empat jam lamanya..Bila asyik duduk je kat dalam kereta,mudah sangat sakit pinggang..Hari tu Lya ada la citer bab bab sakit pinggang dan sakit belakang kat Mommy Irra,sahabat blogger Lya..Mommy Irra syorkan Lya gunakan Biobax Cool Therapy untuk rawatan sakit belakang dan sakit pinggang..Kata Mommy Irra..Biobax Cool Therapy memang terbaik untuj rawatan sakit belakang dan sakit pinggang..Terpengaruh jugak la dengan cerita cerita Mommy Irra.Lya dapatkan satu botol Biobax Cool Therapy.Bila dah guna Lya dapat rasa keberkesanannya.. Bila sakit pinggang Lya spray Biobax Cool Therapy ,usap usap sikit dah rasa lega..Alhamdulillah....Berkesan.Biobax Cool Therapy melegakan sakit belakang dan sakit pinggang yang Lya alami sekian lama.."

(Pemilik Blog : Akif Imtiyaz)


Korang tahu tak, kenapa Along kongsikan cerita Kak Lya berkaitan dengan BIOBAX ni? Sebab Along tahu, korang semua bukannya mudah percaya dengan TESTIMONI dari orang yang korang tak kenali. Betul tak? Along tahu, sebab Along pun macam korang juga. Sebab tu Along kongsikan TESTIMONI dari orang yang Along kenal. Tak adalah takut kena TIPU ke apa ke. Betul tak? InsyaAllah, tiada unsur penipuan dalam BIOBAX ni :)


INFO TAMBAHAN :

1) Harga 1 botol Biobax adalah RM85. Tapi sekarang ada promosi RM80 sebotol. 
2) Sebotol boleh guna sehingga 500 kali semburan. 
3) Tahan sehingga 3 bulan 
4) Kalau korang berminat boleh whatsapp atau telegram Along di 019 - 7639489

*Semestinya ! Ada kelulusan KKM. Sebab tu Along tak merasa ragu-ragu!
*Biobax ada kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia. (NOT151103971K).
*Insyaallah selamat digunakan.

Macam mana? Korang berminat tak? Tak apa, ambillah masa seberapa lama yang korang nak. Along sudi tunggu. :)...


Salam Ukhuwah...
ADIOS...
MAASSALAMAH...

2 orang telah tinggal komen:

MENCARI JODOH YANG MASIH BERSEMBUNYI

Friday, June 03, 2016 Rahim Aim21 7 Comments

Bismillah...
Alkisah...

Ihsan GOOGLE : ( LINK )

Assalamualaikum dan selamat petang buat semua! Entry kali ni merupakan entry pertama untuk bulan JUN 2016. Dan merupakan Entry yang ditaip 3/4 hari sebelum menjelangnya ramadhan. Alhamdulillah, Ramadhan semakin menghampiri kita, Sya`ban pula semakin meninggalkan kita. Mudah-mudahan, nyawa kita semua masih dikandung badan, untuk kita semua melalui Ramadhan yang hanya berbaki 3/4 hari sahaja lagi. Tapi, entry ni bukan berkisar tentang Ramadhan ok? Entry kali ni, berkisar tentang JODOH. JODOH yang masih bersembunyi.

Along ni, bukanlah pakar bab JODOH, HATI mahupun PERASAAN. Along sekadar taip mengikut pandangan kaca mata Along sahaja. Selebihnya, kalau ada pertambahan info, kritikan jua saranan, korang boleh tinggalkan di ruang KOMEN dekat bawah sana tu. Faham? Berbalik kepada tajuk, "MENCARI JODOH YANG MASIH BERSEMBUNYI", Along tahu, dan Along faham Ada diantara kita, lebih suka menunggu JODOH itu datang dengan sendirinya. Tak pun, serahkan sepenuhnya kepada kedua IBU dan BAPA untuk carikan JODOH untuk diri sendiri. Tetapi, pasti ada juga yang suka MENCUBA. Yalah, sifat manusia kan suka MENCUBA. MENCUBA benda baru. MENCUBA benda-benda yang dilarang dan sebagainya. Kerana sikap INGIN TAHU yang TINGGI, kebanyakan dari kita suka sangat MENCUBA.

Kerana itu, jangan pelik andai ada di antara kawan-kawan kita yang suka sangat MENCUBA bila berkaitan dengan bab JODOH ni. Ada di antara kita, yang berdoa di MUKABUKU, TWEETER dan sebagainya agar dapat JODOH/IMAM/MAKMUM yang baik-baik. Kan? Ada sesetengahnya pula, siap tawar diri lagi untuk JADI calon IMAM/MAKMUM secara terbuka di MEDIA SOSIAL. Kan? Jangan kata tak ada. Along yakin ada. Along pun ada kawan-kawan juga. Ingat korang je ke yang ada kawan? Ada sesetengah lelaki, diLABEL "PLAYBOY". ada sesetengah perempuan diLABEL "PLAYGIRL" kerana bercinta dengan ramai orang dalam satu-satu masa. Kan? Ada juga diLABEL sebegitu kerana sikap mudah baik dan ramah dengan ramai perempuan, walhal, tiada hubungan istimewa yang terbina di antaranya dengan kawan-kawannya melainkan hubungan kawan semata. Kan?

Ada sesetengah dari kita pula. Mudah sangat jatuh cinta dan bercinta. Contoh, Abu bercinta dengan Minah. Kemudian, diorang gaduh dan putus. Tak lama lepas tu, Abu bercinta dengan Milah. Lepastu, putus dipertengahan jalan kerana keluarga Milah tak suka Abu. 2 bulan kemudian, Abu bercinta pula dengan Maisarah.Sayangnya, hubungan mereka tak kekal lama, Maisarah meninggal dilanggar kereta.  Lebih kurang sebulan kemudian, Abu berkenalan dengan Munirah dan tak sampai 2 minggu, Abu dan Milah pun bercinta. Namun,rupanya, Munirah selama ni mempermainkan hati dan perasaan Abu. Setelah abu dapat tahu, maka Abu pun putuskan Munirah.Rupanya dalam diam, selama ni, Melisa, rakan sekerja Abu, menaruh harapan dekat Abu. Melisa, ni merangkap pendengar setia Abu memandangkan mereka merupakan rakan karib semenjak di bangku sekolah lagi. dipendekkan cerita, akhirnya Abu dan Melisa pun bercinta, bernikah, beranak-pinak dan bahagia untuk selamanya.

Nampak tak kronologi hidup Abu? Bercinta dengan ramai perempuan? Tapi, bukan dalam satu-satu masa. Ada sesetngah orang, mungkin melabel Abu sebagai "PLAYBOY". Tapi, realitinya, Abu bukanlah lelaki sebegitu. Abu bukannya tidak setia pada satu-satu perempuan. Cumanya, Abu tidak mahu episod lama berulang dengan perempuan yang sama. Bukan bermakna Abu ingin lalui kesedihan dengan perempuan lain pula. Tidak! Abu punyai harapan! Harapan agar hubungan seterusnya kekal, namun? Tak kekal pun. Hahaha. Tapi, Abu tetap terus mencuba, betul tak? Abu tak khianati sesiapa, tetapi, Abu sering disakiti hati. Abu tak benci perempuan, tak juga serik untuk bercinta. Kerana apa? Kerana Abu terus-menerus mencari jodohnya yang masih bersembunyi disebalik banyangan waktu, yang entah bila akan datang melengkapkan sekeping daging bernama hati.

Namun! Abu bukanlah jenis yang kahwin dengan perempuan, dan bila rasa perempuan tu bukan jodoh yang sesuai, Abu pun ceraikan. Tidak! Abu bukan lelaki sebegitu tahu? Lepas kahwin dengan Melisa, Abu yakin 100% Melisa adalah jodoh Abu. Dan Abu tak pernah merungut walaupun sesaat. Kerana bagi Abu, Abu telah pun menjumpai jodohnya yang telah lama bersembunyi selama ini. Jodoh yang selama ini, ada di hadapan mata, tetapi, terhijab pandangan matanya dari melihat jodoh tersebut atas sebab-sebab yang tertentu. 

Makanya, apakah salah, andai hidup kita ni, ibarat hidup Abu? Yang melalui banyak proses cinta yang tidak kesampaian? Yang banyak mencuba nasib dalam percintaan dengan orang yang berbeza? Mencari jodoh yang masih bersembunyi dengan sepenuh daya usaha? Ya, mungkin dalam kisah Abu, Melisa yang meluah rasa terhadap Abu. Ibaratnya, Melisa yang tawar diri jadi JODOH Abu, bukannya Abu yang cari jodoh yang masih bersembunyi tu. Tapi, mungkin, andai Abu tak lalui semua kekecewaan dalam percintaan, mungkin, Melisa tidak akan pernah meluah sebarang rasa dekat Abu. Siapa tahu kan? Walaupun tampak klise macam DRAMA MELAYU. Namun, kita kan orang MELAYU. Nak tak nak, DRAMA tetap merupakan sebahagian daripada cara hidup kita. Kan?

Macam Along lah, Along sendiri masih mencari. Jodoh Along yang masih bersembunyi. Along sendiri tak pasti. Siapa jodoh Along di masa hadapan. Kenapa? Kan orang selalu kata. Bercinta dengan orang lain, kahwin dengan orang lain. Tak gitu? Tapi, Herm... Siapa jua JODOH Along di masa hadapan, harapnya Along dapat bahagiakan hidup dia, dia juga dapat bahagiakan hidup Along. Keluarga dia dapat terima Along seadanya, keluarga Along juga dapat terima dia seadanya. Sungguhpun separuh hati Along, masih mengharap pada si DIA, namun, separuh lagi hati mengatakan, kau bukan jodoh dia Rahim. Bukan!

Tapi, tak juga bermakna, Along sendang mencari jodoh yang masih bersembunyi. ok? Along tak mencari pun. Buat masa sekarang, Along letak tepi semua perasaan sendiri terlebih dahulu. Along nak fokus pada membahagiakan mak dan ayah Along. Nak fokus pada kerjaya. Nak fokus pada menunggu jodoh tu datang, bukan Along yang cari. Bahahaha. (Jauh di sudut hati, Along menangis dalam diam.).

Ironinya, mencari jodoh yang masih bersembunyi itu, terpulang kepada individu untuk melakukannya atau tidak. Asalkan, korang tak permainkan hati dan perasaan orang lain sudah la ya? Tak baik tahu? Nanti orang permainkan hati dan perasaan korang pula bagaimana? Hah! Jawablah! Apa jeling-jeling? Apa jelir-jelir lidah? Apa buat muncung itik? Apa buat muka kosong? Apa? Apa? 


Terima Kasih Sudi Baca...
n_n


Salam UKHUWAH...
ADIOS...
MAASSALAMAH...


Jom layan : Zivilia - Aishiteru 2


7 orang telah tinggal komen: