AKU DAN EMPAYARKU RAHIM AIM

Sunday, January 22, 2017 RahimAim21 4 Comments

Bismillah,
Alkisah...

RAHIMAIM


Assalamualaikum dan selamat malam. Akhirnya, setelah sekian lama tiada sebarang perkongsian di blog, Along kembali untuk berkongsi cerita kepada korang semua. Dah 22 Januari dah. Bermaksud, dah 22 hari dah 2016 melabuhkan tirainya. Sungguh, masa berlalu begitu pantas. Umur pun semakin meningkat, Tolak tepi umur, tanggal 13 Januari yang lalu, SEMESTER 7 telah pun berakhir buat Along dan rakan-rakan seperjuangan yang lain di USIM. Semester 8 yang tak lama lagi berkunjung tiba, adalah SEMESTER PRAKTIKAL bagi kebanyakan dari kami PELAJAR TAHUN 4 USIM.

Ok, tolak ke tepi semua cerita di atas, kerana apa yang Along nak sampaikan pada malam ini ialah berkaitan dengan EMPAYAR yang Along cuba bina dan MASIH DALAM PROSES membinanya sehinggalah sekarang iaitu EMPAYAR yang diberi nama RAHIM AIM. Apa? Tak boleh ke sesebuah EMPAYAR di ambil sempena nama timangan Along sendiri? Salah ke? Ok, tahu, nama RAHIM AIM ni, ramai yang guna. Kalau korang SEARCH di MUKA BUKU, akan banyak akaun yang menggunakan nama yang sama. Tahu. Tahu sangat-sangat.

Tapi, sesiapa sahaja BEBAS untuk guna apa-apa nama di MEDIA SOSIAL bukan? Nama sama, bukan bermaksud orangnya sama. Kan? Perangai boleh jadi berbeza, umur pun berbeza Jadi, apa yang membezakan Along dengan pemilik atau pengguna RAHIM AIM yang lain? Semestinya ada 3 jenis perbezaan. Along adalah; 1) BLOGGER 2) VLOGGER 3) VINER. Setakat ni, Apa yang Along tahu, Along seorang sahaja yang buat 3 perkara ni dalam satu masa. RAHIM AIM yang lain buat ke? Hehehe.

Tak percaya?

1) Bila korang dah baca blog ni, maknanya korang tahulahkan Along seorang Blogger?
3) VINER : (RahimAim21 Vine)

EMPAYAR. Bila sebut empayar, seperti sesuatu yang sangat besar kan? sesuatu yang dikenali lah kan? Itulah cita-cita Along. Ingin dikenali, ingin jadi FAMOUS AMOUS dan juga POPULAR! Salah ke ada angan-angan sebegitu? Ibarat Mat Jenin sangat ke angan-angan Along ni? Tapi, biarlah Along dikenali kerana perkara yang baik-baik. Tak nak lah dikenali kerana Along ni PENJENAYAH atau MAFIA ANTARABANGSA atau PEROSAK AGAMA. Tak nak! Tak mahu! Biarlah Along dikenali kerana perkara yang baik-baik sahaja. Kerana kebaikan yang Along buat ke. hahaha. (Segala yang baik itu, datangnya daripada Allah, kau tiada apa-apa RAHIM).

Alhamdulillah, ramai orang kenal Along dengan nama RAHIM AIM. Ada kawan-kawan panggil Along dengan nama AIM, ada sebut AIM cara sebutan INGGERIS yang membaca maksud TUJUAN/ MATLAMAT/ MEMBIDIK. Ada juga yang sebut guna ala-ala melayu. Terpulanglah korang nak sebut macam mana pun. Kenapa Along tak guna RAHIM AIM untuk blog? Tu? Domain kan guna. Tapi, untuk kata ganti nama dalam penulisan, Along akan kekalkan penggunaan Along. Entahlah, rasa lebih dekat dengan pembaca. Ada juga perancangan nak guna kata ganti nama AKU, sebab lebih mudah, tapi tengoklah pada keadaan. Sebab dari awal niat, nak BINA EMPAYAR kata ganti nama ALONG untuk BLOG. Hahaha, EMPAYAR LAGI? Ala, benda berkait. Ok apa?

Along masih mencari-cari platform lain untuk meluaskan EMPAYAR RAHIM AIM. InsyaAllah, jika tiada aral melintang, Along nak jadi seorang PENULIS NOVEL yang BERJAYA! Nak melangkah setapak lagi dalam perkara yang Along minati. Along ni tamak sangat ke sampai nak cuba buat semua perkara? Entahlah. Along cuma nak jadi VERSATILE. Boleh buat macam-macam perkara dan dalam masa yang sama, mampu memberi impak kepada kehidupan sesiapa sahaja yang ikuti perkembangan Along. Hah! Besar kan cita-cita Along? Along cuma nak buat sesuatu yang mampu beri manfaat buat orang lain dan dalam masa yang sama, sebagai memperingatkan diri Along sendiri bahawa Along adalah seorang Hamba dan kekal menjadi seorang Hamba yang bertuhankan Yang Maha Esa.

Korang yang nak sertai dan jadi sebahagian daripada empayar Along, korang boleh LIKE dan FOLLOW PAGE Along di: (RahimAim21)

Korang juga boleh FOLLOW Along di media sosial lain seperti yang tertera di bawah:

INSTAGRAM : (rahimaimdotcom)
TWITTER : (RahimAim21)

Terima kasih sudi baca...
n_n


Salam UKHUWAH...
ADIOS...
MAASSALAMAH...

4 orang telah tinggal komen: