EFG PILIHAN HARI INI

Dear Follower

KAKI TIDAK MEMIJAK TANAH

Bismillah...
Alkisah...

Terbang tinggi
Gambar Ihsan : GOOGLE

Assalamualaikum dan selamat petang. Alhamdulillah kerana kita masih lagi diberi peluang untuk hidup pada hari ini, menghirup udara ciptaan Allah, melihat hamparan makhluk di muka bumi ciptaan Allah, mendengar perkataan-perkataan yang baik, menyebut juga perkataan-perkataan yang baik. merasa makanan-makanan yang lazat lagi halal, menikmati segala macam nikmat yang di anugerahkan Allah buat kita serta bersyukur atas segala nikmat yang telah dikurniakan olehnya buat kita.

NAMUN! Kita sering mendongak ke langit! Kaki pula sering tidak memijak TANAH! Korang faham kan maksud Along? Kita sering lupa dan alpa untuk bersyukur tatkala Allah permudahkan segala urusan yang kita lalui hari demi hari. Kita sering lupa, ketika kita jalani kehidupan yang SENANG LENANG. Namun, kita sering mencari sang pencipta ketika kita jalani kehidupan yang SUSAH-PAYAH. Kan?

Sebagai contoh mudah, di saat kita kaya-raya, sihat walafiat tubuh badan, berapa kali sehari kita ingat Allah? Berapa kali sehari kita ucap kata syukur kepada yang maha esa? Cuba bandingkan disaat kita miskin, sakit hampir keseluruhan tubuh badan, Berapa kali akan kita ingat Allah? Pohon agar Allah ubah segala kepayahan menjadi suatu kesenangan buat kita? Berapa kali kita berzikir serta pohon keampunan daripadanya? Jika kedua-dua situasi masih sama iaitu akal dan hati kita masih kurang dalam mengingati Allah serta lidah kita masih tidak berapa basah dalam mngucap kata syukur kepadanya atas segala nikmat yang telah dianugerahkan olehnya, maka rugilah kita, sangatlah rugi! Percayalah.

Korang tahu kan, sakit, dugaan, cubaan serta lain-lain kepayahan yang kita lalui dalam hidup merupakan suatu nikmat buat kita? Eh? Tak tahu? Mari Along kongsi cerita dekat korang semua. Nikmat Allah tu, boleh datang dalam pelbagai cara. Nikmat yang Allah beri adalah agar kita sentiasa menjadi hamba yang taat, sering mengngatinya serta mengucap kata syukur kepadanya tanpa lelah mahupun jemu. Apabila Allah turunkan kepayahan hidup kepada kita, apa kita akan bukan? Kita akan banyak mengingatinya bukan? Maka, bukankah itu suatu nikmat? Nikmat mengingati Allah. Kerana pada kebiasaannya, diwaktu KESENANGAN Allah anugerahkan kepada kita, nikmat mengingati Allah itu seakan tiada. Hilang dari akal serta hati kita.

Pernah dengar ISTILAH, Berpijaklah Di Bumi Yang Nyata? Mesti pernah kan sebab istilah ni terkenal seantero dunia. Hahaha, Herm, mungkin bukan dunia yang luas, tetapi dunia kecil kita yang bernama MALAYSIA. Istilah ni adalah untuk mengingatkan kita sebagai manusia, supaya tidak lupa siapa diri kita walau apa jua keadaan kita sekalipun. Dalam konteks entri ini, asal usul kita adalah manusia yang beragama Islam. Bila bicara soal MELAYU, tak semua melayu itu Islam. Kan? Tapi, bila bicara tentang Islam, semua orang boleh dikategorikan sebagai orang Islam. Semua orang di sini bermaksud apa jua BANGSA yang beragama Islam. Cina boleh, india boleh, kadazan dusun walhal melanau pun boleh. Asalkan mereka beragama Islam.

Maka sebagai orang Islam, kita janganlah lupa realiti sebenar tentang kehidupan kita. Jangan lupa! Kita ni HAMBA kepada Sang Pencipta. Walau apa jua keadaan sekalipun, kita tetap HAMBA kepada ALLAH Yang Maha Kuasa. Bersyukurlah setiap waktu atas segala nikmat (Senang mahupun susah) yang Allah kurniakan kepada kita. Mulalah pasakkan kaki ke tanah. Berhenti mendongak tinggi ke langit! Marilah kita bersama menjadi seorang HAMBA yang sebenar-benar hamba. Hamba yang benar-benar mengabdikan diri kepada Sang Pencipta.

Sepertimana yang kita sering ungkapkan di dalam solat kita :

Sesungguhnya solatku, ibdahku, hidupku dan matiku kerana Allah SWT
Gambar Ihsan : GOOGLE


Terima Kasih Kerana Sudi Baca...

Salam UKHUWAH...
ADIOS...
MAASSALAMAH...
n_n

BERTENANG DAN BERSABAR

Bismillah...
Alkisah...

Sabar itu indah
Gambar ihsan : GOOGLE


Assalamualaikum dan selamat petang. Sudah agak lama Along tidak menulis sebarang perkongsian di laman diari, perkongsiam maya Along ni. Along sebenarnya ada WRITER BLOCK. Susah Along nk terangkan punca kepada WRITER BLOCK Along ni sebab Along sendiri tak ada jawapannya. Hurm...

Hari Along kembali, berkongsi cerita dengan korang semua. Cerita tentang sifat sabar, begitu juga sifat tenang. 2 sifat yang mudah untuk kita ungkap, tapi, sukar untuk kita laksana dengan jayanya. Percayalah, sebab Along sama sahaja seperti korang dan mereka. Selalu sangat hilang sabar dan hilang ketenangan bila ada ujian datang menerpa. Kadang-kadang tu, rasa macam nak maki hamun semua orang. Nak pukul, tampar, terajang, semua rasa lah! Biar hati rasa puas! Betul tak?

Along nak bagi contoh, diri Along sendiri. Apabila ada di antara kawan-kawan Along yang pinjam barang Along tanpa minta kebenaran, kemudian pulang baru cakap yang dia pinjam tanpa pengetahuan Along. Apa korang rasa perasaan Along ketika itu? Gembira sampai tahap nak belanja dia makan dekat burger king ke? Hah! Mesti tak kan? Mesti marah! Betul tak? Mesti tension! Kan? Namun, kalau Along ikutkan sangat perasaan marah, geram, dah lama da along mencarut, siap flying kick lagi semua orang. Namun, Along tahu, tak guna lawan api dengan api, biarlah api lawan dengan air.

Nak pupuk sifat sabar, tenang, sangat susah. Tapi boleh jadi senang kalau ada usaha yang jitu dan bersungguh-sungguh. Usaha tu pula, perlu disertakan dengan istiqamah. Tawkan istiqamah tu apa? Kejap, mungkin akan ada yang agak sensitif dengan perkataan ni, sebab mungkin merujuk pada satu-satu organisasi. Namun, jika korang teliti maksud perkataan ni, korang akan dapati, ianya membawa kepada suatu aktiviti yang kukuh dan jitu untuk menjadi suatu panduan buat hidup kita.

Bukan nak cakap Along dah berjaya kuasai 2 sifat ni, tak. Tapi, Alhamdulillah, sifat sabar dan tenang wujud dalam diri Along setelah beberapa insiden berlaku dalam hidup Along. Bukan nak berlagak, riak mahupun takbur, tak! Along cuma nak kata, sifat tenang dan sabar itu, kita perlu cari dan kuasai. Mungkin, ianya akan datang sendiri, dek kerana insiden-insiden yang mampu memberi kesedaran kepada diri kita, akhirnya sifat tenang dan sabar itu berjaya menjadi sebahagian daripada diri kita. Wallahualam.

Korang sendiri boleh nilai diri korang. Jangan asyik menilai orang lain sehinggakan kita lupa untuk menilai diri kita sendiri. Kita sendiri banyak kekurangan yang perlu kita baiki. Jika kita dah usaha, namun, takdir mengatakan sebaliknya, kenapa kita perlu slahkan takdir? Takdir tu datangnya dari mana? Dari sang pencipta bukan? Jika kita salahkan takdir, tak ke sama maksudnya kita salahkan sang pencipta? Korang sendiri ada jawapannya.

Kerana itu, belajarlah untuk bersabar dan bertenang. Jangan pernah menyerah dalam perjuangan untuk mempunyai 2 sifat tersebut dalam diri kita. Dan jangan mudah rasa sudah cukup dengan ilmu sedia ada. Percayalah, banyak lagi ilmu ukhrawi yang berkaitan dengan diri, yang masih bertebaran di muka bumi ini yang boleh kita terokai dan pelajari. Ingat! Si gelandangan juga boleh jadi guru buat kita. Begitu juga mereka yang digelar sampah masyarakat dan sebagainya. Ada sesuatu yang kita boleh pelajari dari mereka. BERTENANG DAN BERSABARLAH!


Terima kasih sudi baca...


Salam UKHUWAH...
ADIOS...
MAASSALAMAH..
n_n

KEKASIH | By Diffan Sina Norman

Bismillah...
Alkisah..



Assalamualaikum... Baru-baru ni Along ada menonton satu FILEM yang UNIK. Kebetulan, masa SCROLL-SCROLL Facebook News Feed, tiba-tiba ada satu iklan ni dari viddsee BUZZ. Keapa Along kata Unik? Yang itu korang boleh teroka sendiri dengan menonoton FILEM PENDEK arahan DIFFAN SINA NORMAN ini. 

Sebelum tu, Along akan kongsikan SINOPSIS RINGKAS buat korang semua :

Rozita, isteri kepada Mansor sedang nazak. Tiada cara untuk untuk Mansor menyelamatkan isterinya itu. Namun, Mansor telah merancang suatu IDEA GILA untuk menyelamatkan cinta mereka berdua. Tidak peduli, tentang agama, sains, sihir mahupun khurafat, Mansor tetap akan cuba buat sampailah mereka dapat bersatu semula. Tidak kisahlah dalam apa jua bentuk sekalipun. Tapi, berapa banyakkah perubahan yang akan berlaku? agar ianya kekal sama seperti sedia kala?

Jom TONTON! :




Info tambahan :

"KEKASIH" telah memenangi Audience Choice Award di Kelab Seni Filem Malaysia. Ianya dipilih secara RASMI di Sundance Film Festival, SXSW Film Festival, Palm Springs International ShortFest, dan banyak lagi... 



Salam UKHUWAH...
ADIOS...
MAASSALAMAH...

BIOBAX COOL THERAPHY | Sembur sembur dah lega

Bismillah...
Alkisah...



BIOBAX COOL THERAPHY | Sembur-sembur dah lega. Assalamualaikum dan selamat pagi! Pernah dengar tak tentang BIOBAX? Apa? Tak pernah? Korang baru lepas GOOGLE dan tak jumpa langsung info pasal BIOBAX? Jangan risau, kita sama. Along pun dah cuba benda yang sama, namun, masih kurang informasi berkaitan dengan produk yang dinamakan BIOBAX ini. Namun, kenapa Along tetap bersemangat nak kongsikan? Kerana duit? Kerana tanggungjawab kerja? Bukan, Along sebenarnya ingin kongsikan kepada korang semua secara ikhlas sepenuh hati. PERCAYALAH!

Namun, Along tahu, korang pasti akan macam biasa dan selalu. Mana nak percaya apa yang Along kongsikan di laman perkongsian maya Along ni kan? Ya lah, Siapa Along di maat korang semua kan? (Di iringi lagu Aizat - Pergi). Tak apa, BIOBAX kan ada boleh menemani Along. Bila Along lenguh-lenguh badan, sengal-sengal di mana-mana bahagian badan, BIOBAX setia menemani Along. (Itupun selagi BIOBAX tu ada isi lah untuk Along gunakan). Eh? BIOBAX ni apa sebenarnya? Mesti korang tertanya-tanya kan? Kalau tak tanya sekalipun, tolonglah tanya ya? Ok, dekat bawah ni, Along akan kongsikan info-info berkaitan dengan produk BIBOAX ni. Semua info berkaitan akan Along kongsikan agar korang semua tahu dan faham, apa BIOBAX ni sebenarnya. :)


Biobax Cool Theraphy adalah fast relief spray with Eucalyptus Oil, Habbatussauda and Olive Oil. Biobax Cool Theraphy membantu melegakan kesakitan dengan cepat.



Kandungan Biobax Cool Theraphy adalah :-

- Eucalyptus Oil
- Habbatussauda Oil
- Olive Oil
- Za'faran
- Lemon Grass
- Halia Bara
- Kaffir Lime
- Pappermint
- Menthol Crystal

Bahan-bahan dalam Biobax Cool Theraphy adalah 100% organik. Jadi Biobax Cool Theraphy sesuai untuk ibu mengandung dan ibu berpantang.


Kegunaan Biobax Cool Theraphy


Untuk kelegaan segera, sakit-sakit biasa, sakit otot dan sendi yang biasa seperti:

- Sakit Belakang 
- Ketegangan
- Terseliuh
- Lenguh-lenguh
- Selsema/resdung

Selain lenguh-lenguh, Biobax Cool Theraphy boleh melegakan selsema. Spray biobax pada tangan. Kemudian gosok kedua belah tangan dan sedut bau di tapak tangan sehingga hilang bau. 

Kelebihan Biobax Cool Theraphy


- Melegakan lenguh leher & sendi
- Segera melegakan sakit belakang dengan kesan sejuk
- Tahan sehingga 5 jam
- Melancarkan peredaran darah
- Membantu melegakan lenguh bahu & leher
- Terbukti berkesan untuk kelegaan belakang
- Sesuai untuk melegakan selsema & resdung


Sekiranya berminat boleh whatsapp atau telegram Along di 019 - 7639489


Di sini Along ingin kongsikan cerita tambahan dari pengguna BIOBAX yang lain. Along panggil dia Kak lya. Kak lya ni salah seorang pengguna yang amat berpuas hati dengan produk Biobax ni. Begini cerita dari Kak Lya :

"Biobax Cool Therapy Melegakan Sakit Belakang.Pernah tak korang di ganggu rasa sakit belakang dan sakit pinggang..Mesti pernah kan kan kan..Cakap bab sakit belakang dan sakit pinggang,Lya memang selalu rasa sakit belakang dan juga sakit pinggang bila terlalu lama duduk dalam kereta,terutama dalam perjalanan balik kampung..Ya la kan,perjalanan balik kampung kadang kadang makan masa tiga empat jam lamanya..Bila asyik duduk je kat dalam kereta,mudah sangat sakit pinggang..Hari tu Lya ada la citer bab bab sakit pinggang dan sakit belakang kat Mommy Irra,sahabat blogger Lya..Mommy Irra syorkan Lya gunakan Biobax Cool Therapy untuk rawatan sakit belakang dan sakit pinggang..Kata Mommy Irra..Biobax Cool Therapy memang terbaik untuj rawatan sakit belakang dan sakit pinggang..Terpengaruh jugak la dengan cerita cerita Mommy Irra.Lya dapatkan satu botol Biobax Cool Therapy.Bila dah guna Lya dapat rasa keberkesanannya.. Bila sakit pinggang Lya spray Biobax Cool Therapy ,usap usap sikit dah rasa lega..Alhamdulillah....Berkesan.Biobax Cool Therapy melegakan sakit belakang dan sakit pinggang yang Lya alami sekian lama.."

(Pemilik Blog : Akif Imtiyaz)


Korang tahu tak, kenapa Along kongsikan cerita Kak Lya berkaitan dengan BIOBAX ni? Sebab Along tahu, korang semua bukannya mudah percaya dengan TESTIMONI dari orang yang korang tak kenali. Betul tak? Along tahu, sebab Along pun macam korang juga. Sebab tu Along kongsikan TESTIMONI dari orang yang Along kenal. Tak adalah takut kena TIPU ke apa ke. Betul tak? InsyaAllah, tiada unsur penipuan dalam BIOBAX ni :)


INFO TAMBAHAN :

1) Harga 1 botol Biobax adalah RM85. Tapi sekarang ada promosi RM70 sebotol. 
2) Sebotol boleh guna sehingga 500 kali semburan. 
3) Tahan sehingga 3 bulan 
4) Kalau korang berminat boleh whatsapp atau telegram Along di 019 - 7639489

*Semestinya ! Ada kelulusan KKM. Sebab tu Along tak merasa ragu-ragu!
*Biobax ada kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia. (NOT151103971K).
*Insyaallah selamat digunakan.

Macam mana? Korang berminat tak? Tak apa, ambillah masa seberapa lama yang korang nak. Along sudi tunggu. :)...


Salam Ukhuwah...
ADIOS...
MAASSALAMAH...

MENCARI JODOH YANG MASIH BERSEMBUNYI

Bismillah...
Alkisah...

Ihsan GOOGLE : ( LINK )

Assalamualaikum dan selamat petang buat semua! Entry kali ni merupakan entry pertama untuk bulan JUN 2016. Dan merupakan Entry yang ditaip 3/4 hari sebelum menjelangnya ramadhan. Alhamdulillah, Ramadhan semakin menghampiri kita, Sya`ban pula semakin meninggalkan kita. Mudah-mudahan, nyawa kita semua masih dikandung badan, untuk kita semua melalui Ramadhan yang hanya berbaki 3/4 hari sahaja lagi. Tapi, entry ni bukan berkisar tentang Ramadhan ok? Entry kali ni, berkisar tentang JODOH. JODOH yang masih bersembunyi.

Along ni, bukanlah pakar bab JODOH, HATI mahupun PERASAAN. Along sekadar taip mengikut pandangan kaca mata Along sahaja. Selebihnya, kalau ada pertambahan info, kritikan jua saranan, korang boleh tinggalkan di ruang KOMEN dekat bawah sana tu. Faham? Berbalik kepada tajuk, "MENCARI JODOH YANG MASIH BERSEMBUNYI", Along tahu, dan Along faham Ada diantara kita, lebih suka menunggu JODOH itu datang dengan sendirinya. Tak pun, serahkan sepenuhnya kepada kedua IBU dan BAPA untuk carikan JODOH untuk diri sendiri. Tetapi, pasti ada juga yang suka MENCUBA. Yalah, sifat manusia kan suka MENCUBA. MENCUBA benda baru. MENCUBA benda-benda yang dilarang dan sebagainya. Kerana sikap INGIN TAHU yang TINGGI, kebanyakan dari kita suka sangat MENCUBA.

Kerana itu, jangan pelik andai ada di antara kawan-kawan kita yang suka sangat MENCUBA bila berkaitan dengan bab JODOH ni. Ada di antara kita, yang berdoa di MUKABUKU, TWEETER dan sebagainya agar dapat JODOH/IMAM/MAKMUM yang baik-baik. Kan? Ada sesetengahnya pula, siap tawar diri lagi untuk JADI calon IMAM/MAKMUM secara terbuka di MEDIA SOSIAL. Kan? Jangan kata tak ada. Along yakin ada. Along pun ada kawan-kawan juga. Ingat korang je ke yang ada kawan? Ada sesetengah lelaki, diLABEL "PLAYBOY". ada sesetengah perempuan diLABEL "PLAYGIRL" kerana bercinta dengan ramai orang dalam satu-satu masa. Kan? Ada juga diLABEL sebegitu kerana sikap mudah baik dan ramah dengan ramai perempuan, walhal, tiada hubungan istimewa yang terbina di antaranya dengan kawan-kawannya melainkan hubungan kawan semata. Kan?

Ada sesetengah dari kita pula. Mudah sangat jatuh cinta dan bercinta. Contoh, Abu bercinta dengan Minah. Kemudian, diorang gaduh dan putus. Tak lama lepas tu, Abu bercinta dengan Milah. Lepastu, putus dipertengahan jalan kerana keluarga Milah tak suka Abu. 2 bulan kemudian, Abu bercinta pula dengan Maisarah.Sayangnya, hubungan mereka tak kekal lama, Maisarah meninggal dilanggar kereta.  Lebih kurang sebulan kemudian, Abu berkenalan dengan Munirah dan tak sampai 2 minggu, Abu dan Milah pun bercinta. Namun,rupanya, Munirah selama ni mempermainkan hati dan perasaan Abu. Setelah abu dapat tahu, maka Abu pun putuskan Munirah.Rupanya dalam diam, selama ni, Melisa, rakan sekerja Abu, menaruh harapan dekat Abu. Melisa, ni merangkap pendengar setia Abu memandangkan mereka merupakan rakan karib semenjak di bangku sekolah lagi. dipendekkan cerita, akhirnya Abu dan Melisa pun bercinta, bernikah, beranak-pinak dan bahagia untuk selamanya.

Nampak tak kronologi hidup Abu? Bercinta dengan ramai perempuan? Tapi, bukan dalam satu-satu masa. Ada sesetngah orang, mungkin melabel Abu sebagai "PLAYBOY". Tapi, realitinya, Abu bukanlah lelaki sebegitu. Abu bukannya tidak setia pada satu-satu perempuan. Cumanya, Abu tidak mahu episod lama berulang dengan perempuan yang sama. Bukan bermakna Abu ingin lalui kesedihan dengan perempuan lain pula. Tidak! Abu punyai harapan! Harapan agar hubungan seterusnya kekal, namun? Tak kekal pun. Hahaha. Tapi, Abu tetap terus mencuba, betul tak? Abu tak khianati sesiapa, tetapi, Abu sering disakiti hati. Abu tak benci perempuan, tak juga serik untuk bercinta. Kerana apa? Kerana Abu terus-menerus mencari jodohnya yang masih bersembunyi disebalik banyangan waktu, yang entah bila akan datang melengkapkan sekeping daging bernama hati.

Namun! Abu bukanlah jenis yang kahwin dengan perempuan, dan bila rasa perempuan tu bukan jodoh yang sesuai, Abu pun ceraikan. Tidak! Abu bukan lelaki sebegitu tahu? Lepas kahwin dengan Melisa, Abu yakin 100% Melisa adalah jodoh Abu. Dan Abu tak pernah merungut walaupun sesaat. Kerana bagi Abu, Abu telah pun menjumpai jodohnya yang telah lama bersembunyi selama ini. Jodoh yang selama ini, ada di hadapan mata, tetapi, terhijab pandangan matanya dari melihat jodoh tersebut atas sebab-sebab yang tertentu. 

Makanya, apakah salah, andai hidup kita ni, ibarat hidup Abu? Yang melalui banyak proses cinta yang tidak kesampaian? Yang banyak mencuba nasib dalam percintaan dengan orang yang berbeza? Mencari jodoh yang masih bersembunyi dengan sepenuh daya usaha? Ya, mungkin dalam kisah Abu, Melisa yang meluah rasa terhadap Abu. Ibaratnya, Melisa yang tawar diri jadi JODOH Abu, bukannya Abu yang cari jodoh yang masih bersembunyi tu. Tapi, mungkin, andai Abu tak lalui semua kekecewaan dalam percintaan, mungkin, Melisa tidak akan pernah meluah sebarang rasa dekat Abu. Siapa tahu kan? Walaupun tampak klise macam DRAMA MELAYU. Namun, kita kan orang MELAYU. Nak tak nak, DRAMA tetap merupakan sebahagian daripada cara hidup kita. Kan?

Macam Along lah, Along sendiri masih mencari. Jodoh Along yang masih bersembunyi. Along sendiri tak pasti. Siapa jodoh Along di masa hadapan. Kenapa? Kan orang selalu kata. Bercinta dengan orang lain, kahwin dengan orang lain. Tak gitu? Tapi, Herm... Siapa jua JODOH Along di masa hadapan, harapnya Along dapat bahagiakan hidup dia, dia juga dapat bahagiakan hidup Along. Keluarga dia dapat terima Along seadanya, keluarga Along juga dapat terima dia seadanya. Sungguhpun separuh hati Along, masih mengharap pada si DIA, namun, separuh lagi hati mengatakan, kau bukan jodoh dia Rahim. Bukan!

Tapi, tak juga bermakna, Along sendang mencari jodoh yang masih bersembunyi. ok? Along tak mencari pun. Buat masa sekarang, Along letak tepi semua perasaan sendiri terlebih dahulu. Along nak fokus pada membahagiakan mak dan ayah Along. Nak fokus pada kerjaya. Nak fokus pada menunggu jodoh tu datang, bukan Along yang cari. Bahahaha. (Jauh di sudut hati, Along menangis dalam diam.).

Ironinya, mencari jodoh yang masih bersembunyi itu, terpulang kepada individu untuk melakukannya atau tidak. Asalkan, korang tak permainkan hati dan perasaan orang lain sudah la ya? Tak baik tahu? Nanti orang permainkan hati dan perasaan korang pula bagaimana? Hah! Jawablah! Apa jeling-jeling? Apa jelir-jelir lidah? Apa buat muncung itik? Apa buat muka kosong? Apa? Apa? 


Terima Kasih Sudi Baca...
n_n


Salam UKHUWAH...
ADIOS...
MAASSALAMAH...


Jom layan : Zivilia - Aishiteru 2



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...